Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο ορισμός της κάλπικης αντιπαράθεσης

«Η κυβέρνηση καταργεί τη 13η σύνταξη»: Αυτό φωνάζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του. Για όσους απορούν για το πότε επανακαθιερώθηκε η 13η σύνταξη θυμίζουμε ότι έτσι βάφτισε η προηγούμενη κυβέρνηση ένα προσωρινό επίδομα που έδωσε πέρυσι στους συνταξιούχους, περίσσευμα του ξεζουμίσματος του λαού. Αυτός και αν είναι ο ορισμός της κάλπικης αντιπαράθεσης.

 Ο τσακωμός πάνω σε επιδόματα και ψίχουλα για το ποιος είναι ο «πιο ευαίσθητος», την ίδια ώρα που είναι εδώ και βασιλεύει όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που τσακίζει τους συνταξιούχους και στο οποίο έχει βάλει το χεράκι του και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας τους μνημονιακούς νόμους για το Ασφαλιστικό, αλλά φέρνοντας και έναν νέο, το νόμο Κατρούγκαλου.
 Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν καταργεί, αλλά διορθώνει αυτόν το νόμο προς το χειρότερο και ετοιμάζεται για μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, ολοκληρώνοντας, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Βρούτσης, «τη μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ». Αυτά φυσικά δεν προσφέρονται για την κάλπικη αντιπαράθεση και για τις δήθεν «διαχωριστικές τους γραμμές».