Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην καθαριότητα και τους Συριζέμπορες των εργασιακών δικαωμάτων

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  των σταθμών  του ΟΣΕ  πανελλαδικά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αφού ο εργολάβος καθαριότητας δεν τους πληρώνει.Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τους εμπόρους πόνου και το στέκι του πουλημένου να λιβανίσουν ως γνήσιοι σφουγγοκωλάριοι τον ΣΥΡΙΖΑ και να παρουσιάσουν την μισή αλήθεια ή την αλήθεια που τους βολεύει.Η πραγματικότητα είναι πολύ  χειρότερη από αυτό που παρουσίασε το στέκι του πουλημένου καθώς ο πουλημένος  θέλησε  μέσω του πόνου των εργαζομένων να ξεπλύνει την προηγούμενη διοίκηση του ΟΣΕ αλλά και την κυβερνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις βαρύτατες ευθύνες τους.


Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  υπήρξε μια σκληρή νεοφιλελεύθερη   κυβέρνηση με αριστερο προσωπείο.Οι  «εργασιακές»  διατάξεις ήταν πάντα  κομμένες  και ραμμένες στις επιταγές των εργοδοτών και της ΕΕ όπως ο συνδικαλιστικός νόμος,ο νομος για την απεργία και πολλά  άλλα.Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ παιρνει την σκυτάλη των αντεργατικών διατάξεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και  τα κάνει ακόμα χειρότερα

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  προχώρησαν σε μια διαμαρτυρία στον σταθμό του προαστιακού στην Νερατζιώτισα και κρέμασαν 2 πανό με συνθήματα διαμαρτυρίας.
Εκεί βρέθηκε εκπρόσωπος της ΠΟΣ και του σωματείου ΣΠΑΠ   συνάδελφος Λεχουρίτης Ανδρέας ο οποίος μετέφερε την συμπαράσταση της ομοσπονδίας σιδηροδρομικών στον αγώνα τους και κατόπιν μεταβίβασε στην ΠΟΣ έγγραφα που αφορούν τις καθυστερήσεις πληρωμών των εργαζομένων.
Το θέμα  των εργαζομένων στην καθαριότητα το έχουν θίξει τόσο   ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου  όσο και ο ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ  .

 Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι απλήρωτοι 
  1. ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018
  2. ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2019
  3. ΕΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2019
  4. ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Όπως βλέπετε λοιπόν  οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι  πολύ περισσότερο  από 6 μήνες που λέει το στέκι του πουλημένου

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ  όμως από τον Δεκέμβριο του 2018  (κάτι που απέκρυψε το στέκι του πουλημένου) δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της προηγούμενης διοίκησης του ΟΣΕ τοποθετημένης από τον ΣΥΡΙΖΑ .Της πολυαγαπημένης διοίκησης  του ΟΣΕ που λιβάνιζε  νυχθημερόν το στέκι του πουλημένου καθώς μας έλεγε για το έργο που άφησε πίσω της.ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ.
Αλλά αυτό που  δεν είδαμε είναι  το στέκι του πουλημένου να καταγγέλει  την προηγούμενη διοίκηση του ΟΣΕ καθώς ήταν σε ισχύ η διάταξη για την συνευθύνη εργοδότη οταν ο εργολάβος δεν πληρώνει τους εργαζόμενους .Αλλά πως να το κάνει αυτό όταν καθόταν στα ποδαράκια της προηγούμενης  διοίκησης  στα μπαράκια της Θεσ/κης  κατά την διάρκεια της ΔΕΘ;
Εδώ η κατάντια των εργοδοτικών συνδικαλιστών είναι τέτοια που δεν δηλώνουν τα ατυχήματα εν ώρα εργασίας και πουλάνε φουμαρα και επανάσταση στους εργαζόμενους.ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΑΘΜΟ.

Οι ευθύνες της σημερινής κυβερνησης  της ΝΔ είναι το ίδιο τεράστιες  με της προηγούμενης.Τόσο για τους αντιδραστικούς νόμους που φέρνει σε ψήφιση για την διευκόλυνση μονοπωλιακών ομίλων  και εργοδοτών όσο και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών  για  την μαυρή ,αδήλωτη ,απλήρωτη εργασία.
Οι ευθύνες της σημερινής διοίκησης του ΟΣΕ είναι μεγάλες αφού αφήνει να βασανίζονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα από τους εργολάβους..

Το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δικαιωμάτων των  εργαζόμενων υπερ της μόνιμης και σταθερής εργασιας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κατακρεουργησαν κάθε δικαιωμα έφεραν συμβάσεις μιας ημέρας ,υποκατώτους μισθούς,εργολάβους...

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ....Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν οι πουλημένοι εμποροι πόνου...