Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Μεζούρα

Τα κοντέρ της αθλιότητας έσπασαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τον καβγά τους για το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα». Σε ακόμα μια επίδειξη των «χαοτικών» τους διαφορών, έβγαλαν τις «μεζούρες» για το ποιος «ελέησε» περισσότερο τους εξαθλιωμένους από την πολιτική στήριξης του κεφαλαίου, που και οι δύο υπηρετούν, «αναδιανέμοντας» τη φτώχεια ανάμεσα σε φτωχούς και φτωχότερους. 
Μάλιστα, αν πάρει κανείς τοις μετρητοίς την αντιπαράθεσή τους, η διαφορά της «προόδου» από τη «συντήρηση» μετριέται μάλλον σε μερικά ευρώ κάθε μήνα (κι αυτά για ελάχιστους), από τα κλεμμένα της φοροληστείας, των περικοπών σε Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια για τη συντριπτική πλειοψηφία, προκειμένου να πιάνονται τα υπερπλεονάσματα. 
Αν πάλι συνδυάσει τα παραπάνω και με τον μεταξύ τους διαγωνισμό για τα «χουβαρνταλίκια» στο κεφάλαιο και τα «κιμπαριλίκια» στους «επενδυτές», εύκολα καταλαβαίνει ότι οι λεγόμενες «πολιτικές διαχείρισης της φτώχειας» είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, είτε σε καπιταλιστική κρίση είτε σε ανάπτυξη. 
Το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο για το λαό δεν είναι η χαμοζωή που του τάζουν ούτε και τα ψίχουλα από το φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων. Προοδευτικό, σύγχρονο, αλλά και ρεαλιστικό είναι η ζωή και η δουλειά με πλήρη δικαιώματα, η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του. Κι αυτό προϋποθέτει οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να δώσουν το «μέρισμα» που αξίζει στο κεφάλαιο και τους ανθρώπους του.