Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ σιδηροδρομικών

ΑΘΗΝΑ 04/12/2019

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

​Δυστυχώς, από ότι φαίνεται πρέπει να εξηγούμε σε ορισμένους αυτά που για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητα. 
Οι περισσότερες ανακοινώσεις που βγάζει η Π.Ο.Σ., όλα τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα, για συγκεκριμένους λόγους, είτε κατά ένα μέρος ή στο σύνολό τους, δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη και την έγκρισή μας. Έχοντας όμως την πλειοψηφία, οι υπόλοιπες παρατάξεις, εκδίδουν αυτές τις ανακοινώσεις, το περιεχόμενο των οποίων εκφράζει αποκλειστικά τις ίδιες και όχι τη ΔΕΣΚ-Σ. 
Προς τι το ξάφνιασμα στο «Γραφείο Τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ»;

Η ΔΕΣΚ-Σ εκφράζεται από τις δικές της και μόνο ανακοινώσεις στις οποίες έχουμε καταγράψει τις πολύ σοβαρές ευθύνες του κυβερνητικού συνδικαλισμού στο σύνολό του διαχρονικά έως και σήμερα. Οι πολιτικές του ξεπουλήματος του Δημόσιου πλούτου και φυσικά των Σιδηροδρομικών, δυστυχώς βρήκαν υποστηρικτές και εντός του Σιδηροδρόμου.

Φυσικά, σε αυτούς ανήκετε απόλυτα και σεις του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Το απέδειξε η στάση σας τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα. Καταδικαστέα από κάθε άποψη είναι η θέση για τις ιδιωτικοποιήσεις, που αποτυπώθηκε στην επιστολή της Π.Ο.Σ. Προς τι το ξάφνιασμα και η απόλυτη υποκρισία ορισμένων όμως;;;

Αυτή την αντίληψη δεν υπηρετείτε με χέρια και πόδια, τόσο καιρό;;;

Τους εκτελεστές των ιδιωτικοποιήσεων δεν στηρίζετε μέσα από τις επιλογές σας;

➢ Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ολοκλήρωσε το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης;

➢ Ο προηγούμενος Υπουργός Μεταφορών δεν τις σιγοντάριζε;

➢ Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν τις διαχειρίζεται;
Που διαφωνήσατε; Που σταθήκατε απέναντι;

Η ανακοίνωση που δημοσίευσε η ΣΥΝ-ΕΞΕΛΙΞΗ στις 29/11/2019 τι αλήθεια διαφορετικό λέει για το ίδιο θέμα, από τη θέση της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ;

Όχι άλλη υποκρισία. Το θράσος σας δεν έχει όρια.

Δυστυχώς, για εσάς δεν μπορείτε να παραπλανάτε τους Σιδηροδρομικούς όχι μόνο για το ποιες είναι οι θέσεις της ΔΕΣΚ-Σ, αλλά και για το ποιοι είστε εσείς και ποιος είναι ο ρόλος σας.

Έχετε πλέον αποκαλυφθεί.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά και την πολιτική και τη συνδικαλιστική θέση της ΔΕΣΚ-Σ για όλα τα θέματα, αλλά και για τις ιδιωτικοποιήσεις ειδικότερα. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΣΚ-Σ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΡΕΒΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ