Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Εκ των έσω οι αλλαγές στην FSI, την μητρική εταιρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Νέος δ.σ. ο Gianfranco Battisti

Εκ των έσω οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Ferrovie dello Stato Italiane, της μητρικής εταιρείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της FSI, η  γενική συνέλευση των μετόχων όρισε ως νέο πρόεδρο τον Gianluigi Vittorio Castelli και διευθύνοντα σύμβουλο τον Gianfranco Battisti.
Ο Battisti εργάζεται στην FSI από το 1998 και μέχρι σήμερα διατηρούσε την θέση του Διευθυντή Εθνικών και Διεθνών Επιβατικών Μεταφορών.


Αντικαθιστά τον Renato Mazzoncini, ο οποίος αναπέμφθηκε, όπως όλο το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της FSI, κατόπιν απόφασης του νέου υπουργού Μεταφορών της Ιταλίας Danilo Toninelli.

«Ανανεώσαμε το δ.σ. της FSΙ και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις επιλογές μας. Τα νέα μέλη του δ.σ. θα πρέπει να κάνουν το σιδηρόδρομο το καλύτερο μέσο μεταφοράς, αλλά κυρίως να ενισχύσουν την εγχώρια σιδηροδρομική μεταφορά, με προτεραιότητα στην ασφάλεια κυκλοφορίας και στην άνεση των επιβατών, που κάθε μέρα επιλέγουν να μετακινηθούν με καθαρά και γρήγορα τρένα», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών στην Ιταλία.

Από την πλευρά της, η FSI εξέδωσε απολογισμό δελτίο Τύπου της θητείας του R. Mazzoncini, στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η FSΙ ανήκει πλέον στις πιο ισχυρές και οικονομικά εύρωστες σιδηροδρομικές εταιρείες της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 700 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια, όπως και τα EBITDA από 1,97 δις. σε 2,31 δισ.

Πέρα από την Ιταλία,  με ενδιαφέρον αναμένεται η στόχευση της νέας διοίκησης της FSI και στην ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

metaforespress