Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ...Του χρόνου πάλι

Νομίζουμε ότι δεν θα κουραστούμε για  να αναλύσουμε τις γελοιότητες των συριζαιών μνημονιακών .
Θα θυμίσουμε μόνο τα εξής :
Το αστικό πολιτικό σύστημα  έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια με ΑΕΠ  226 δις ευρώ και χρέος 330 δις ευρώ και «βγάζει» την Ελλάδα από τα μνημόνια με ΑΕΠ 183 δις ευρώ και χρέος 343 δις.
Στο ενδιάμεσο διάστημα ισοπεδώθηκαν τα πάντα,μειώθηκαν συντάξεις και μισθοί,διαλύθηκαν οι εργασιακές σχέσεις και τα σωματεία στριμώχτηκαν στην γωνία είτε από το νομοθετικό πλαίσιο είτε από εργοδοτικούς συνδικαλιστές που υπερασπίστηκαν τα μνημόνια δεξιά και αριστερά με θρησκευτική ευλάβεια.

 Οι μοναδικοί που αντιστάθηκαν -και συνεχίζουν να αντιστέκονται - πραγματικά  στην καπιταλιστική επίθεση ήταν οι δυνάμεις του ΚΚΕ στη βουλή  και του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα Για την στάση τους δέχθηκαν λυσσαλέα επίθεση  από την συμμαχία των αστικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ,αλλά και από τους εγκληματίες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  , αλλά και από τα ΜΜΕ που ελέγχονται από τα γνωστά εργοδοτικά κέντρα ,από τον ΣΕΒ αλλά και μεμονωμένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σ.ημερα από την Ιθάκη ο πρωθυπουργός  των « αριστερών μνημονίων », που προεκλογικά θα χόρευε τις αγορές  με τα νταούλια, θα προσπαθήσει να βρει τον επίλογο στα ψέματα του  για να ξεγελάσει για τριτη φορά τον ελληνικό λαό .
Ο Αλέξης Τσίπρας αφου υπέγραψε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με την παραχωρηση της στο υπερταμείο της ΕΕ, αφου οδήγησε στην ανεργία το 30 % του ελληνικού λαού,αφου έκοψε τις συντάξεις, αφου διέλυσε ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις,αφού ξεκίνησε τους πλειστηριασμούς των σπιτιών,αφού αύξησε τον ΕΝΦΙΑ,αφού έβαψε τα χερια του με το αίμα 120 αθώων θα επιχειρήσει να αποσπάσει  από τον ελληνικό λαό  συγκατάθεση για την παραμονή του στην εξουσία.

Ο αθλιότερος όλων ;Ίσως ναι ίσως οχι...Θα μείνει πάντως στην ιστορία η ικανότητα του να κανει  το ΟΧΙ...ΝΑΙ ..χωρίς ντροπή και ενδοιασμούς.

Ποια είναι η πραγματικότητα της 21ης Αυγούστου 2018;

Προυπόθεση για την έξοδο από τα μνημόνια  είναι η δέσμευση για την μη αναίρεση του μνημονιακού κεκτημένου ( που τόσο πάλεψε για να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ), δηλαδή για επέκταση της ισχύος των μνημονιακών μέτρων  ..επ'αόριστον.
Είχαμε τα μνημόνια ορισμένου  χρόνου και τώρα θα έχουμε τα μνημόνια αορίστου χρόνου.



ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ