Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Κυνική ομολογία της πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ υπερ της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

*Αυτή η δήλωση θα μείνει στην ιστορία .Θα την βάλουμε  σε ξεχωριστή θέση να την βλέπουν όλοι οι σιδηροδρομικοί  παλιοί και νέοι για πάντα.
φιλεργοδοτικός ιστότοπος 24-8-2018

Δεν χρειάστηκε να περάσει και πολύς καιρός για να πέσουν εντελώς  οι μάσκες.Εμείς τα είχαμε επισημάνει από την αρχή του 2015.Τότε δηλαδή  που ξεκίνησε το τελικό σταδιο της  ιδιωτικοποίησης  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  με  την  γνωστή κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ.


Το ΤΑΙΠΕΔ που θα έκλειναν αλλά δεν έκλεισαν ποτέ, τις ιδιωτικοποιήσεις  που θα σταματούσαν αλλά γίνονται σε ρυθμό πολυβόλου και μάλιστα  παραχώρησαν ολόκληρη  την δημόσια περιουσία στο υπερταμείο.
Να θυμίσουμε τα ψέματα του Τσίπρα στους σιδηροδρομικούς τις επισκέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρόλου;
Νομίζουμε ότι πλέον όλοι θυμούνται και δεν ξεχνούν πως ξεπούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον σιδηρόδρομο.
Θα θυμίσουμε όμως τον σκοτεινό ρόλο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της σημερινής Ενότητας υπερ της ιδιωτικοποίησης  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Θα  θυμίσουμε την επιχειρηματολογία τους γύρω από   τα 790 εκατ ευρώ που αποτελούσε όπως έλεγαν  χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα διαγραφόταν με την ιδιωτικοποίηση αλλιώς θα κλείναμε.
Θα θυμίσουμε τις κινητοποιήσεις που  έγιναν με το..« τσιγκέλι»
Θα θυμίσουμε τι έλεγαν σε μηχανοδηγούς ότι με την ιδιωτικοποίηση θα  έχουμε οφέλη αφού θα πάρουμε και  ..δώρο.
Θα θυμίσουμε ότι παρακάλαγαν γονατιστοί το Ταιπεδ να τους πετάξει κανά ψίχουλο για να έχουν να πουν τίποτα στον κόσμο και έκαναν σπέκουλα με το 1000ρικο των Ιταλών.
Και πολλά ,πολλά ,άλλα...

Ο πραγματικός τους ρόλος  όμως συνέχισε να φαίνεται ακόμα περισσότερο  την επόμενη ημέρα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  που από κυβερνητικοί και κομματικοί  συνδικαλιστές πήραν πιο ενεργό ρόλο στο εργοδοτικό κομμάτι αφού  στάθηκαν εκ δεξιών  και εκ αριστερών ως τα εξαπτέρυγα - στυλοβάτες της εργοδοσίας «προσφέροντας τις υπηρεσίες τους»  σε όλα τα επίπεδα.
Σε πλήρη καταστολή οι αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση ,εφαρμογή αντεργατικών συμφωνιών, παραβίαση σσε ,μείωση αμοιβών ή ακόμα και κατάργηση τους (πχ ελιγμοί) σκληρότατη υπερεργασία και πιέσεις προς το προσωπικό  ακόμα και να πάρει πίσω την υπογραφή του με την οποία ζητούσαν να παίρνουν τα ρεπό τους ή να ξεχάσουν την καταγγελία τους στο ΣΕΠΕ, διπλοβάρδιες σε διάφορα μηχανοστάσια ακόμα και από τους ίδιους,μηχανοστασιάρχες σε μανούβρες, κλπ

Με την κυνική τους ομολογία πλέον φανερώνουν ότι έκαναν τα πάντα  για να βοηθήσουν ο κόσμος να μην αντιληφθεί το πέρασμα στο ιδιωτικό τομέα...

εργοδοτικός ιστότοπος 24-8-2018
*Και είναι γεγονός, ότι η πλειοψηφία των μηχανοδηγών χάρη στην ΔΡΑΣΗ της ΠΕΠΕ, δεν έχει αντιληφθεί το πέρασμα στον ιδιωτικό τομέα.
 Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτούς  καθώς η αλαζονεία της εξουσίας,το «σπρώξιμο»  από την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η  κυβερνητική πολιτική και η προσωπική τους κοσμοθεωρία ,τους κάνει ακόμα περισσότερο αλαζόνες, επιθετικούς , δολοπλόκους και κυνικούς.Δεν έχουν κανένα ενδοιασμό πλέον να λένε τα πάντα κατάμουτρα και να   θεωρούν τα πεπραγμένα τους επιτυχία.

«Η πλειοψηφία των μηχανοδηγών  χάρη στην δράση της ΠΕΠΕ δεν έχει αντιληφθεί το πέρασμα στον ιδιωτικό τομέα....»
Τι μας λένε δηλαδή ;Ότι μας  «απάλυναν»  τον πόνο με τις δράσεις τους και  πρέπει να νοιώθουμε ότι είμαστε ακόμα δημοσιοι υπάλληλοι.Ότι μπορεί  πλέον να είμαστε ιδιωτικός τομέας αλλά με τα οικονομικά οφέλη του ιδιωτικού τομέα καταλάβαμε την διαφορά από το ..«κακό»  δημόσιο.
Ασε που έκλεισαν όλες τις τρύπες και τα μετωπα και πλέον όλα καλά στον ιδιωτικό τομέα.
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!! ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.Μην ανησυχείτε .Παρέχουν εγγυήσεις..καλής λειτουργίας και αποδοχής.

Τι λένε πραγματικά;
Ότι η ιδιωτικοποίηση έχει οφέλη για τον εργαζόμενο και τον σιδηρόδρομο.Όσο κρατάνε αυτοί τα κλειδιά του σωματείου και δεν υπάρχουν αντιδράσεις ,«ενοχλητικές» διεκδικήσεις ( πχ αναδρομικά από το Σεπτέμβρη) δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την εργοδοσία καθώς είναι οι μεσάζοντες της στους εργαζόμενους.
Ομολογούν ότι εργάστηκαν σκληρά για «βελούδινη μετάβαση» ώστε δηλαδή να «βάλουν στον ύπνο»   τους εργαζόμενους και να αποδεχθούν την μοίρα τους.Ομολογούν ότι εργάστηκαν σκληρά για να ιδιωτικοποιηθεί  ο σιδηρόδρομος.Και για αυτά όλα οι μηχανοδηγοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι.

Για την δική τους   δήλωση προδοσίας εμείς  δεν αισθανόμαστε  καθόλου περήφανοι.Αισθανόμαστε απόλυτα  δικαιωμένοι για τα όσα λέγαμε τόσο καιρό αλλά  δυστυχώς είναι μια πικρή δικαίωση.
Οι Νέρωνες της έλξης ,πραγματικοί ολετήρες κάθε κανόνα  , ισοπέδωσαν κάθε έννοια δικαίου και εργατικών δικαιωμάτων.
Στην νέα τους αποστολή διαλύουν σιγά σιγά και τα άλλα σωματεία στην Τραινοσε , αφού εδώ και καιρό προσπαθούν να διαλύσουν την ομοσπονδία, κατόπιν εντολών άνωθεν , αλλά και λόγω  δικών τους εμμονών.
Την δράση τους πρέπει πλέον  πρέπει να την καταννοήσουν όχι μόνο τα σωματεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και ΟΛΑ τα υπόλοιπα σωματεία στο σιδηρόδρομο.

Μετά από αυτή τη δήλωση  αποδοχής της ενοχής  της πλειοψηφίας της ΠΕΠΕ για τις πράξεις τους υπερ της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  είναι ξεκάθαρο  πλέον  ότι υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα  αφου δεν ανήκουμε ούτε στους πρόθυμους της διοίκησης,ή της κυβερνησης ουτε εργαστήκαμε ποτέ υπέρ της ιδιωτικοποίησης.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ