Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ζητάει επαναφορά πρωινού δρομολογίου

Στις προσωρινές αναστολές δρομολογίων τρένων που ανακοίνωσε πρόσφατα η TΡAINOΣΕ περιλαμβάνεται και το πρωινό δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα, που έχει ως αποτέλεσμα εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά, λόγω δουλειάς, με αυτό το δρομολόγιο να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Κατά συνέπεια είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν με ιδιωτικό όχημα στον τόπο εργασίας τους, που σημαίνει ότι επιβαρύνονται με ένα μεγάλο επιπλέον κόστος μετακίνησης, το οποίο προστίθεται στα ήδη δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που έχει η πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. 
Μάλιστα, αυτό συμβαίνει τη στιγμή που έχουν πληρώσει και διαθέτουν μηνιαία κάρτα διαδρομών για μετακίνηση με το τρένο, ενώ έτσι δεν θα μπορούν να κάνουν και χρήση της σχετικής έκπτωσης (20%) για τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λάρισα κι αντίστροφα. 
Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και ζητά από τη διεύθυνση της TΡAINOΣE να αναιρεθεί άμεσα η συγκεκριμένη αναστολή δρομολογίου προκειμένου να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι να μετακινούνται κανονικά στη δουλειά τους.

rizospastis.gr