Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Στις 3 Αυγούστου έληξε η κατάπτυστη «συμφωνία» πλειοψηφίας ΠΕΠΕ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ΠΕΠΕ  ,η αυτοαποκαλούμενη «συμφωνία»  έληξε στις 03-08-2018.
« Συμφωνείται ρητά ότι το παρόν ισχύει από την υπογραφή του έως την 3η Αυγού-στου 2018 και θα εφαρμόζεται λαμβανομένων υπόψη των υπηρεσιακών αναγκών που προκύπτουν από την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας. Μετά την 3η Αυγού-στου 2018, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δύναται να ανακαλέσει ελευθέρως το παρόν ή να το θέσει σε διαβούλευση από μηδενική βάση. Μετά το πέρας της ως άνω ημεροχρονολογίας το παρόν ουδεμία συνέπεια παράγει για αμφότερα τα μέρη. Λεκτέον ότι, σε κάθε περίπτωση, το περιεχόμενο του παρόντος δύναται να τροποποιηθεί με νεώτερη συμφωνία των μερών, άλλως με συλλογική συμφωνία της εταιρείας και της πλέον αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης.»

Η  «φοβερή συμφωνία» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας υποστηρίχθηκε φανατικά από την  εργοδοτική πλειοψηφία της ΠΕΠΕ .Το μόνο που κατάφερε ήταν να υπερεντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο την εργασία των μηχανοδηγών  όπως ακριβώς επιθυμούσε η συμμαχία εργοδοσίας και εργοδοτικών συνδικαλιστών.
Το πενθήμερο έγινε παρελθόν και με υπογραφή των εργοδοτικών συνδικαλιστών  τεντώθηκε σε 7ημερο και 9 ημερο συνεχούς εργασίας χωρίς ανάπαυση.
Δεν ήθελε και πολύ η εργοδοσία και με τα χέρια της λυμμένα από το   9ημερο που αποδέχθηκε και υπέγραψε η πλειοψηφία της ΠΕΠΕ  κυριολεκτικά  το «τέντωσε» ακόμα περισσότερο  και τελικά είδαμε  μέχρι και 25 ημέρες συνεχούς εργασίας χωρίς ρεπό.
Έτσι «έβαλαν τέλος» στην συνεχόμενη εργασία οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές.
Τις  5 ημέρες εργασίας τις  έκαναν 9, και τις 9 τις  έκαναν 25 ημέρες συνεχόμενης εργασίας και όχι μόνο.

 Και τι δεν είδαμε  και τι δεν ακούσαμε αυτό το διάστημα .Μέχρι και  για διπλοβάρδιες από  συνδικαλιστές!!  (και τον περίγυρο τους) για να βάλουν πλάτη στην εργοδοσία ακούσαμε...
Μέχρι αυτοσχέδια κυκλώματα εργασίας είδαμε με 2 υπηρεσίες μαζί από έναν μηχανοδηγό!! (κάτι που παραδέχθηκε υπηρεσιακός παράγοντας και δικαιολογήθηκε ότι αυτό έγινε  λόγω έλλειψης προσωπικού!! )

 Αλλά δεν ήταν μόνο η υπερεντατικοποίηση που έφερε η «συμφωνία» ήταν και οι οικονομικές απώλειες .Απώλειες από τον υπολογισμό στους  ελιγμούς που σε μερικές  έδρες  έφτασαν τα 100 ευρώ το μήνα ενώ  ακόμα και οι ίδιοι οι υπογράφοντες την «συμφωνία» (κατόπιν πιέσεων)  παραδέχθηκαν  την μείωση  μεσοσταθμικά  σε όλη την Ελλάδα της τάξεως του 35%  .(κατά παράβαση της ισχύουσας σσε.)
(Συνδικαλιστές υπέγραψαν μείωση αμοιβών  για  εργαζόμενους αντίθετα από  την σσε ..γράφτηκε στην ΙΣΤΟΡΙΑ αυτό)

Ελπίζουμε να μην δούμε στην επόμενη σσε  πουθενά «χωμένο» το κατάπτυστο άρθρο της «συμφωνίας»  που αφορά τους ελιγμούς. Ελπίζουμε οι ελιγμοί -εφεδρεία να αμοίβονται κανονικά και όχι με περικοπές.
Και σίγουρα πάνω από όλα ελπίζουμε να μην ξαναδούμε ποτέ μια τέτοια «συμφωνία» υπογεγραμμένη από μέλη της έλξης είτε μόνη της είτε ως μέρος σσε που θα σημαίνει ακόμα χειρότερες εξελίξεις για τα εργασιακό μας μέλλον.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ