Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Τα μνημόνια..... ως άλλοθι

«Τα μνημόνια έκαψαν την Πυροσβεστική», γράφει στο πρωτοσέλιδό της χτεσινή εφημερίδα, στην προσπάθειά της να στηρίξει το κυβερνητικό παραμύθι ότι τώρα που «τελειώνουν» τάχα τα μνημόνια, όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο για το λαό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην περίοδο της κρίσης και της διαχείρισής της υπέρ του κεφαλαίου από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση, οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες οδήγησαν σε μεγαλύτερη υποχρηματοδότηση και της Πυροσβεστικής. Αυτό όμως δεν μπορεί να αξιοποιείται ως άλλοθι για να βγαίνει λάδι η πολιτική που υποβαθμίζει συνειδητά υποδομές, σχέδια και Μέσα που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες, για να υπηρετήσει το σχεδιασμό και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αλλωστε, για τα ίδια πάνω - κάτω προβλήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα μιλούσαμε και με αφορμή τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, αν και τότε δεν υπήρχαν ακόμα μνημόνια και κρίση. Χώρια που λίγους μόλις μήνες πριν από τη φονική πυρκαγιά, ο γγ Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωνε απαντώντας σε Ερώτηση του ΚΚΕ ότι το επίπεδο ετοιμότητας της Πυροσβεστικής είναι στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων και ότι με ένα όχημα το κράτος μπορεί να σβήσει οποιαδήποτε φωτιά! 
Προφανώς, τα μνημόνια προέκυψαν ως προπαγανδιστικό άλλοθι της κυβέρνησης μετά τη μεγάλη καταστροφή της 23ης Ιούλη. Κανείς να μην υποκύψει στην προσπάθεια διαστρέβλωσης και απόκρυψης των πραγματικών αιτίων, για τα οποία η δασοπυρόσβεση και δασοπροστασία βρίσκονται σήμερα σ' αυτό το χάλι. 
Και, βέβαια, καμιά αναμονή δεν πρέπει να υπάρχει ότι από τον Αύγουστο, ως διά μαγείας, το κράτος που ευθύνεται για 93 θανάτους μέχρι στιγμής και σήμερα προσπαθεί να «κουλαντρίσει» τους πληγέντες με κάποιες ψευτοπαροχές, θα αλλάξει χαρακτήρα και προσανατολισμό και θα βάλει σε προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες...

ριζοσπαστης