Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ από την πίσω πόρτα από τον ΣΥΡΙΖΑ



ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ
 << ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ  >> ΟΠΩΣ  ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ 
Η ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


 

Eάν ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα επιδιώξουν άλλη συνεργασία με την Ελλάδα, λέει ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού μονοπωλίου, Βλαντιμίρ Γιακούνιν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.
Η εταιρεία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων είναι έτοιμη να αναζητήσει διαφορετικές εκδοχές συνεργασίας, σε περίπτωση, που ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις μεταφορικών εταιρειών της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού μονοπωλίου και θεωρούμενος προσωπικός φίλος του προέδρου Πούτιν, Βλαντίμιρ Γιακούνιν.
«Εάν αποφασιστεί να συνεχιστούν (οι ιδιωτικοποιήσεις), θα συμμετάσχουμε. Εάν αποφασιστεί να μη γίνει η ιδιωτικοποίηση, θα δούμε πώς η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει τις σιδηροδρομικές της εταιρείες και εάν μπορεί εδώ, να εμφανιστεί δυνατότητα για κοινή συνεργασία», ανέφερε, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο Ρώσος αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ και του ΟΛΘ.
Άξιο αναφοράς είναι ότι, η ανωτέρω δήλωση, έρχεται σε συνέχεια της αρχικής διαφωνίας της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας στην επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία. 
Μetaforespress