Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το γαιτανάκι του 25% και οι μνηστήρες της Πηνελόπης

Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια λέει ο λαός μας...


Το θέμα με το 25% τείνει προς το ...καραγκιοζιλίκι ενώ παράλληλα στήνεται κομματικό γαιτανάκι για τα ψηφοαρπακτικά που βλέπουν τον εργαζόμενο μόνο μπροστά στην κάλπη .Το κλασσικό ...είπες- είπα και.. το.. φταίνε οι προηγούμενοι..


Λοιπόν το 25% οι σιδηροδρομικοί το έχασαν άδικα και παράνομα.
Εγινε διπλή μείωση α) από την προσαρμογή των μισθολογίων των ΝΠΙΔ και κατόπινβ) με την πλήρη προσαρμογή στο εναίο μισθολόγιο.
Η διπλή μείωση ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ.
Η απόφαση του δικαστηρίου εναντίον της διπλής μείωσης ήταν εναντίον μας και κατόπιν ήρθε η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου πάνω στην οποία θα πατήσουν το σύνολο των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ (εκτος χρηματιστηρίου) καθώς και άλλων ΝΠΙΔ.
Η διοίκηση του ομίλου είναι ξεκάθαρο ότι<< παίζει καθυστερήσεις>> 
Εξίσου ξεκάθαρο είναι ότι ,είτε το θέλει είτε όχι θα πληρώσει το ποσό εφάπαξ ή σε δόσεις.
Η ΠΟΣ μπορεί να στείλει ενα υπόμνημα και το θέμα θα πάρει το δρόμο του για όλες τις εταιρείες.
Η επέκταση του ζητήματος όπως έχει προκύψει από το ψαχούλεμα της υπόθεσης έχει σχέση με την ρευστότητα(*δεν το πιστεύουμε) στον όμιλο κάτι που δεν αφορά τον εργαζόμενο καθώς όταν τα έκοβαν δεν τον  ρώταγαν για την κατάσταση της δικής του ρευστότητας.
Τέλος από την νέα μισθολογική κατάταξη θα προκύψουν προσωπικές διαφορές σε πολλούς εργαζόμενους αλλά και νέες τακτικές αποδοχές καθώς και αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων πολλών συναδέλφων.
Η προσωπική διαφορά  θυμίζουμε σύμφωνα με τα ψηφισμένα της συγκυβέρνησης θα περικοπεί την 1-1-2016....Να δούμε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα..
Υποψιαζόμαστε πολλά και πολλούς που φαίνεται να   επιθυμούν να δωθούν τα χρήματα αργότερα με άλλες υπογραφές ή ανάλογα τις ευθύνες που τους αναλογούν προσπαθούν να κρυφτούν καθώς ανήκουν σε αντιπολιτευτικούς κύκλους της ΠΟΣ και την πάτησαν με την αδρανειά τους...

Αυτά από εμάς για να μπει τέλος στο δούλεμα και το γαιτανάκι της ψηφοαρπαγής
 ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ή ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ
Μπορούν τώρα όλοι να συνεχίσουν τον χορό γύρω από τον ζαλισμένο εργαζόμενο και να λένε τα δικά τους μήπως και αρπάξουν κανέναν και τους ψηφίσει μέσα στην ζάλη του
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕ ΞΥΠΝΑ....

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ