Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΔΣ ΠΕΠΕ 15/1/2015

Συζητήθηκαν οι αναμενόμενες αποσπάσεις προσωπικού  από την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει μεσα στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη.
Εγκρίθηκαν τα ΤΑΠΕΛ καθώς και  δαπάνη για νομική κάλυψη των συναδέλφων που θα διεκδικήσουν την μισθολογική εξομοίωση ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Αποφασίστηκε η νομική κάλυψη στην δικαστική διεκδίκηση του ακατάστατου ωραρίου και για τους συναδέλφους που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΑΝΠΣΕΥ. Το ίδιο το ΤΑΠΕΝΣΥ θα αναλάβει την διαδικασία μέσω του δικηγόρου του.
Νέο καταστατικό ΤΑΠΕΛ
Συζητήθηκε η απόφαση δημιουργίας τράπεζας αίματος της ΠΕΠΕ.

Συζητήθηκαν οι αναμενόμενες δικαστικές διεκδικήσεις  για το γάλα, η εκδίκαση για την αναδρομική πληρωμή του επικίνδυνου (5 μήνες) και για την υπερβάλλουσα μείωση του 25%.
Αναγνώστηκε επιστολική  κοινή αποφαση συνδικαλιστών συναδέλφων απο την Πάτρα με υπηρεσιακά τους αιτήματα.

Συζητήθηκε το θέμα του ΒΑΝ για το ΜΘ και έγινε η επιλογή του νέου ρουχισμού για το προσωπικό.

 Θα γίνει επιστολή  για το θέμα της περίφραξης γραμμής (Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα και ΤΧ2 - ΤΧ4). και θα περιλαμβάνεται  η σύσταση  για προειδοποιητική σήμανση στις εισόδους των ανακαινισμένων διαβάσεων στο τμήμα Τρείς Γέφυρες -Ρούφ.

  Συζήθηκε λύση για το θέμα των παλινδρομήσεων των εμπορικών  στο Ικόνιο. και η τοποθέτηση   καθρεπτών στις αποβάθρες του Προαστιακού.

  Ο συνάδελφος Ιωάννης Μάνθος αντικατέστησε, στη θέση του έφορου του σωματείου  τον συνάδελφο Βελλή Ζαφείρη, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.