Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Αγαπητοί άσχετοι επικριτές σχετικά με τον φόρο συναλλαγών



Είναι να σε πιάνουν τα γέλια όταν βλέπεις την δεξιά να <<σκούζει>> εν χορώ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τον φόρο συναλλαγών στις τράπεζες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ασκήσει δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του στον ευρωμονόδρομο και την << ευρωπαική προοπτική>>.Εδώ σχετικά με τον φόρο συναλλαγων ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τον ευατό του και τις <<ευρωπαικές>> επιλογές του.



Θέλουμε λοιπόν να πούμε στους αγαπητούς άσχετους δεξιούς που σε κατάσταση θεατρινικού παροξυσμού κατακρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο φόρος αυτός είναι επιλογή του ευρωπαικού λαικού κόμματος στο οποίο ανήκει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και πρωτοστάτης στην επιβολή του είναι η ..ΜΕΡΚΕΛ!!!

Ο φόρος αυτός είναι γνωστός παγκοσμίως ως <<φόρος ΤΟΜΠΙΝ>>

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πανηγυρίζει την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, καθώς έχει ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων. Εσπευσαν μάλιστα και ορισμένοι να τη χαρακτηρίσουν «ιστορική απόφαση»

Ο φόρος θα επιβληθεί σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αυστρία, Πορτογαλία, Εσθονία, Σλοβενία και Σλοβακία, βεβαίως και στην Ελλάδα, επί του τζίρου των συναλλαγών διάφορων επενδυτικών προϊόντων. Πλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συντάξει το τελικό κείμενο της νέας νομοθεσίας μόνο για τις 11 χώρες-μέλη που συμφώνησαν στηνεπιβολή του, ώστε ο φόρος να επιβληθεί από την αρχή του νέου έτους. Ο συντελεστής φορολογίας αναμένεται να καθοριστεί στο 0,1% σε κάθε συναλλαγή μετοχών ή ομολόγων και στο 0,01% σε κάθε συναλλαγή παραγώγων προϊόντων.

Η επιβολή διεθνούς φορολόγησης έχει καταστεί το φλογερό αίτημα των πολιτικολογούντων Ευρωπαίων, κυρίως Γερμανών και Γάλλων, επί σειρά ετών. O Zοσπέν και ο Σρέντερ είχαν προτείνει τον φόρο Τόμπιν από το 2001, αλλά τότε η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή ήταν πλήρως αντίθετη επειδή η εφαρμογή μιας τέτοιας ιδέας θίγει τους κανονισμούς που διέπουν την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων μεταξύ των χωρών-μελών. H ιδέα ανήκει στον Aμερικανό οικονομολόγο James Tobin, ο οποίος βραβεύτηκε με Νομπέλ Oικονομίας το 1978. Tη διατύπωσε το 1972 και την προτείνει ξανά τώρα ο Γάλλος πρόεδρος, έχοντας την επίσημη υποστήριξη της Μέρκελ...

Ο βραβευμένος με Νομπέλ οικονομολόγος και μαθητής του Kέινς James Tobin ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στην ιδέα ενός παγκόσμιου φόρου συναλλαγών -για την αγορά συναλλάγματος- το 1972. Οι Γαλλο-Γερμανοί πιστεύουν στην αρχή του συγκεκριμένου φόρου, καθώς θα πρέπει κάποτε να αποκατασταθούν οι αδικίες που προέκυψαν από τις πρακτικές των τραπεζών, στις οποίες απέδωσαν την ευθύνη για την κρίση. Η Μέρκελ ηγήθηκε της όλης υπόθεσης.

Γιατί λοιπόν ο θεατρινισμός και τα αχ! βαχ! της δεξιάς όταν αυτή πρωτοστατεί πανευρωπαικά για την επιβολή του και μάλιστα η Αγγλία διά στόματος Κάμερον επιθυμεί την ..παγκόσμια επιβολή του για λόγους ισονομίας και για να μην θιγεί το σίτυ;
Τι κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ;Αφού ταυτισμένος απόλυτα με τις επιλογές του ΕΛΚ και τις ευρωπαικές πολιτικές κάνει αυτό ακριβώς που ζητά η ΕΥΡΩΠΗ από όλα τα κράτη μέλη της να εφαρμόσει..
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ