Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Προς νέες «περιπέτειες» το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;



Μεταξύ αυτών, δυο υπερυπουργεία, το Προεδρίας και το Ανάπτυξης. Το υπερυπουργείο Ανάπτυξης θα περιλαμβάνει τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ενέργειας, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σε αυτό αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θα συνεπικουρείται από αναπληρωτή υπουργό, υφυπουργό και γενικούς γραμματείς. Ήδη, στο άκουσμα της ανωτέρω εικασίας, φορείς του ευρύτερου κλάδου των μεταφορών εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις.
«Εδώ απέτυχε η συγχώνευση του Ανάπτυξης με το Υποδομών, επί υπουργίας Κωστή Χατζηδάκη, είναι δυνατόν να συγχωνευτούν έξι υπουργεία σε ένα;», επισημαίνουν ενδεικτικά, συμπληρώνοντας:
«Δηλαδή, ο ίδιος υπουργός θα γνωρίζει ενδελεχώς και θα έχει την τελική άποψη για ζητήματα των σούπερ μάρκετ, του ΕΣΠΑ, των αγροτών, των αυτοκινητοδρόμων, των ξενοδοχείων, των ναυτεργατών, των μέσων μαζικής μεταφοράς και των συνδυασμένων μεταφορών;», διερωτώνται.
«Άντε να τον βρεις στο τηλέφωνο, άντε να συναντηθείς μαζί του», καταλήγουν, στηρίζοντας τις ελπίδες τους στο/ους υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς.  
METAFORESPRESS