Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Eπίθεση επιβατών εναντίον μηχανοδηγού στον προαστιακό Αθηνών


Για άλλη μια φορά ένας συναδελφός μας δέχθηκε  αναίτια επίθεση  από εξαγριωμένους επιβάτες .
Παραθέτουμε το ιστορικό της υπόθεσης :
Συρμός από το Κιάτο έφθασε με καθυστέρηση στο Αεροδρόμιο.Ο ίδιος συρμός έκανε και το τοπικό ΑΕΡ-ΛΙΟΣΙΑ-ΑΕΡ- καθώς δεν υπήρχε εφεδρικός συρμός
για να ξεκινήσει στην προβλεπόμενη ώρα του δρομολογίου -  και αυτό είχε σαν συνέπεια την περίπου δεκάλεπτη  καθυστέρηση στην αναχώρηση από το αεροδρόμιο.
Επειδή πρόκειται για προαστιακό δίκτυο οι καθυστερήσεις αυτές δεν είναι αμελητέες για τους επιβάτες και μάλιστα όταν πρόκειται για πρωινό δρομολόγιο που ο κόσμος μετακινείται προς την εργασία του.
Κατά την αφιξή του στην Δουκ.Πλακεντίας( με πάνω από 10 λεπτά) ο κόσμος ήταν πάρα πολύς και δεν χωρούσε να μπεί στο τρένο.Η αναχώρησή του καθυστερούσε συνεχώς και δόθηκε εντολή  στον μηχανοδηγό από την τηλεδιοίκηση να κλείσει τις πόρτες και να αναχωρήσει άμμεσα.Αυτό εξαγρίωσε τους επιβάτες οι οποίοι έκαναν χρήση της πέδης κινδύνου  για να εμποδίσουν τον συρμό να φύγει,ξεκόλησαν (κυριολεκτικά) μια πόρτα του συρμού και επιτέθηκαν στον μηχανοδηγό τον οποίο απειλούσαν ,προπηλάκισαν ,έφτυναν και έβριζαν.
Ο συρμός αναχώρησε με πάνω από 40 λεπτά καθυστέρηση αφού κυριολεκτικά έγινε... το σώσε.
Και μέχρι εδώ ας πούμε..καλά.Τα έχουμε ξαναζήσει και λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν από τέτοιες καταστάσεις.Οχι ότι τις θεωρούμε πρέπουσες ή τις δικαιολογούμε .Απλά οι περισσότεροι έχουν εμπειρία από τέτοιες δυσκολίες
Αυτό που μας έβγαλε από τα ρούχα μας είναι αυτό που ακολούθησε μετά, όταν επικοινώνησαν με τον μηχανοδηγό από την ΔΙΚΑΜ .
Του ζητήθηκε να υποβάλλει ο ίδιος μήνυση  κατά αγνώστων καθώς δεν αναλάμβανε η εταιρεία την δίωξη αυτών που επιτέθηκαν εναντίον του.Στην ερώτηση του μηχανοδηγού  ποιος θα καλύψει το κόστος της μήνυσης(το παράβολο είναι περίπου 100 ευρώ) του απάντησαν να το πληρώσει ο ίδιος και θα του καταβάλουν το ποσό ..αργότερα!!!

Και ρωτάμε και εμείς...είστε με τα καλά σας;Αφήνετε τους μηχανοδηγούς ακάλυπτους να πληρώνουν από την τσέπη τους για μηνύσεις και δικηγόρους;Ο λαός μας αυτό το χαρακτηρίζει με μία εύστοχη παροιμία.....  <<κερατάς και ζημιωμένος>>.

Αυτά ο κύριος Χρυσοχοίδης τα έχει συμπεριλάβει στις εντολές προς την Τραινοσε ή δεν λαμβάνονται υπ'όψιν τα όσα τραβάνε οι εργαζόμενοι χωρίς να φταίνε στο παραμικρό;
Περιμένουμε αντιδράσεις-απαντήσεις-ελάχιστη κινητικότητα για την προστασία των εργαζομένων

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ