Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Στοχοποιούν και πάλι τον ΟΣΕ

 

ΟΣΕ: μίκραινε, αλλά συνεχίζει να παράγει ελλείμματα

Σε πεδίο αντιπαράθεσης για την ιδιωτικοποίηση ή μη των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής και Εμπορίου της Βουλής για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ «Ρυθμίσεις Θεμάτων Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημόσιων Έργων».
 

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας   για τον ΟΣΕ, του οποίου σημαντικά θέματα ρυθμίζονται με το υπό εξέταση σχέδιο νόμου, σημείωσε πως παρότι μίκρυναν τα μεγέθη του με την αποχώρηση προσωπικού, εν τούτοις εξακολουθεί να επιβαρύνει με ελλείμματα τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι και ο ίδιος αναγνωρίζει τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΟΣΕ αλλά τόνισε ότι ο κρατικές προϋπολογισμός δεν έχει την δυνατότητα να χρηματοδοτήσει πολύ μεγάλες δαπάνες που αφορούν στο δίκτυο. Προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού που θα αναθέτει σε ιδιώτες τη συντήρηση της κεντρικής σιδηροδρομικής γραμμής.
Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ δεσμεύτηκε ότι υπάρχουν θέματα στην λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου που πρέπει να τακτοποιηθούν ενώ τόνισε ότι πρέπει να αρθούν αδικίες που υπάρχουν στην τιμολογιακή πολιτική."

euro2day