Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Σοβαρή καταγγελία Τερζόγλου Παναγιώτη για τις μετατάξεις και το ρόλο του ΔΙΚΤΥΟΥ (και ένα δικό μας σχόλιο)




«Ενοχλήθηκαν από την αποκάλυψη μου για το βρώμικο ρόλο που έπαιξαν την Άνοιξη του 2015 στην απόρριψη της τροπολογίας για επιστροφή των μεταταγμένων στον σιδηρόδρομο.
Τότε σε συνεργασία με τον υπ. Δίοικ. Μεταρρύθμισης Κατρούγκαλο, είχαμε συντάξει μια τροπολογία που υπέγραψαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με την τροπολογία αυτή επέστρεφαν στο σιδηρόδρομο ΟΛΟΙ οι διωχθέντες του ν. 3891/10.Επειδή είχα αποχωρήσει από το Δίκτυο Σιδηροδρομικών λόγω της μετάλλαξης του, η προσπάθεια αυτή πολεμήθηκε και με τη στήριξη του Σπίρτζη δεν πέρασε.Επανέρχεται τώρα προεκλογικά, κατόπιν εορτής και χωρίς να αφορά όλους τους σιδηροδρομικούς που διώχθηκαν τότε.
Αυτό το σχόλιο μου διέγραψαν γιατί νομίζουν ότι ο κόσμος θα ξεχάσει τις παλιανθρωπιές τους και το βρώμικο ρόλο που έπαιξαν το 2010, το 2015 και παίζουν και σήμερα.»

Και ένα δικό μας σχόλιο;
Δεν μας κάνει καμία εντύπωση τα όσα αποκαλύπτει το πρώην μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ σιδηροδροδρομικών.Το ΔΙΚΤΥΟ συνεχίζει να αποτελεί το το αυτί ,το χέρι,το στόμα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στο σιδηρόδρομο.
Το ΔΙΚΤΥΟ αποτελούμενο από πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ  και  που το 2010  όταν απολύθηκαν οι κλιναμαξάδες ήταν εκλεγμένοι με αυτές τις παρατάξεις αλλά  και  το 2011 που έγιναν οι μετατάξεις στο  σιδηρόδρομο έχει πάθει αμνησία για το παρελθόν του.
Θυμάται μόνο ότι το συμφέρει και όπως το συμφέρει.
Ενώ το ΔΙΚΤΥΟ  σήμερα  κατακεραυνώνει τις μετατάξεις του 2011 που κυριολεκτικά άδειασαν τον σιδηρόδρομο,έκανε προμοτάρισμα στις μετατάξεις της ΕΕΣΣΤΥ λίγο πρίν την ιδιωτικοποίηση της .Μετατάξεις που τις διαφήμιζαν τόσο  από το ιντερνετ αλλά και στους χώρους δουλειάς .Ακριβώς δηλάδή όπως βόλευε τα νέα αφεντικά της ΕΕΣΣΤΥ  που έβλεπαν ακριβό,πλεονάζον ή δύσκολο να μετεκπαιδευτεί προσωπικό στην ΕΕΣΣΤΥ και ζήταγε τρόπο να απαλλαγεί από αυτό .Στο κατάπτυστο σιγοντάρισμα μπήκε και η ΕΝΟΤΗΤΑ του ακραίουου νεοφιλελέ  Μητσοτάκη που ζητούσε να ιδιωτικοποιηθεί με το πιο ευτελές αντίτιμο.(Τρύπια σκέπαστρα την αποκάλεσε ο αυτοανακηρυχθείς εκπρόσωπος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην ΠΟΣ)
 Οι «αγωνιστές» συνδικαλιστές του ΔΙΚΤΥΟΥ στην ΕΕΣΣΤΥ ήταν οι πρώτοι που έτρεξαν να δραπετεύσουν λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση της με μετάταξη προς τον κρατικό ΟΣΕ.Θα συνεχίσουν από εκεί να μας λένε για τον αγώνα της παράταξης για το καλό των εργαζομένων ..του ΟΣΕ;
Αλήθεια στην ΠΟΣ ποιος ακριβώς ακπροσωπούν;Τους τεχνίτες της ΕΕΣΣΤΥ που τους παράτησαν μέσα σε μια νύχτα;Τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ που ήρθαν να σώσουν με τις παρεμβάσεις τους στην ΣΣΕ;Τι ακριβώς εκπροσωπούν;
Τώρα που άνοιξαν τα στόματα θα ακούσουμε πολλά

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ