Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η απαγόρευση συναθροίσεων και η αβάσταχτη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ



Στα… «κάγκελα» έχουν βγει ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενα για την απαράδεκτη- χουντικής έμπνευσης- απαγόρευσης συναθροίσεων της κυβέρνησης. Αλήθεια, ποιόν νομίζουν πως κοροϊδεύουν οι κύριοι και οι κυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που, πριν 4 χρόνια, είχε απαγορεύσει τις συναθροίσεις εξαιτίας της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Ομπάμα στην Αθήνα; Για όσους τυχόν έχουν «ξεχάσει», να θυμήσουμε ότι το διήμερο 15 και 16 Νοέμβρη 2016, με κυβερνητική απόφαση και υπό το πρόσχημα της ασφάλειας του υψηλού καλεσμένου, είχε απαγορευτεί κάθε συνάθροιση σε ένα μεγάλο τμήμα της πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έλεγε: «με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. BARACK OBAMA (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία».

Ας μην παριστάνουν λοιπόν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τους «αγανακτισμένους» για την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης. Παρόμοια απαράδεκτα μέτρα καταστολής ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα πήραν και οι ίδιοι όταν βρέθηκαν στην κυβέρνηση. Και μάλιστα, χωρίς ίχνος τσίπας, τη μια μέρα έκαναν τεμενάδες στον πρόεδρο των ΗΠΑ και την επομένη… «τιμούσαν» την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Για τέτοια κολοσσιαία πολιτική υποκρισία μιλάμε…

ατεχνως...