Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το Πολυτεχνείο




ΑΘΗΝΑ 17/11/2020


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, 

         Σήμερα 47 χρόνια μετά, το σύνθημα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, παραμένει   επίκαιρο. Το σύνθημα των φοιτητών και των εργαζομένων ένωσε τον λαό  ενάντια στη χούντα και στον φασισμό .

              47 χρόνια μετά και ο αγώνας όπως και οι αγωνίες των εργαζομένων για δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για σεβασμό στην αντίθετη άποψη, παραμένουν ως απαιτήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. 47 χρόνια μετά και ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό παραμένει στο επίκεντρο της ζωής μας.

             Σήμερα στο σύνθημα του Πολυτεχνείου έρχεται να προστεθεί και η ΥΓΕΙΑ. Υγεία που δοκιμάζεται με σκληρό τρόπο από την πανδημία. Μια πανδημία που ανέδειξε τις ελλείψεις στο  εθνικό σύστημα υγείας  οι οποίες είχαν τραγικές συνέπειες για τον λαό.

          Ο αγώνας όμως, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι διαρκής. Το μέλλον της πατρίδας μας ανήκει στην νεολαία της. Μια νεολαία  που τότε (στα χρόνια της χούντας) «έδειξε το δρόμο»   έτσι και τώρα  πιστεύουμε ότι θα αγωνιστεί για τα αυτονόητα.

           Γιατί μετά την δεκαετή οικονομική κρίση ο αγώνας των συνδικάτων δίνεται για τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων, για την πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, 

           Ο αγώνας του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρος...  Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει, μας δείχνει το δρόμο του αγώνα που μόνο με την ενότητα των εργαζομένων μπορεί να δικαιωθεί.

           Οφείλουμε όλοι μαζί να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ειρήνη στην περιοχή μας , να ανατρέψουμε τις πολιτικές εξαθλίωσης, τους αντεργατικούς νόμους και τις παραβατικές συμπεριφορές των εργοδοτών, που μας θέλουν φοβισμένους και υποταγμένους.

           Αυτή η επέτειος είναι ξεχωριστή και θα την γιορτάσουμε τηρώντας  όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας  προστατεύοντας τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.


Το ΔΣ ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ