Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Από τον συνταξιούχο συνάδελφο Γιάννη Κατσιάνη για το Πολυτεχνείο

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020.  <ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ>

Είναι, χωρίς καμιά αμφιβολία, απολύτως καθαρό οτι η χουντικής κοπής αντισυνταγματική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων από 15-18 Νοέμβρη και η απαγόρευση της πορείας για την 47η επέτειο της εξέγερσης, δεν έγινε για να περιορίσει τη διασπορά εξάπλωσης του ιού και να προστατεύσει τη δημοσια υγεία, αλλά για να στείλει πολλαπλά μηνύματα απειλών και πυγμής σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές κατάργησης των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

   Η ακροδεξιά νεοφιλελέ κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας στο πλευρό της τα καλοπληρωμένα με χρήματα του ελληνικού λαού μέσα μαζικής ενημέρωσης, χρησιμοποιεί μεθοδευμένα τον ιό ως μέσο εκφοβισμού και εργαλείο χειραγώγησης του πληθυσμού, για να καλύψει τις δικές της ευθύνες στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την αδιέξοδη ταξική της πολιτική. Θέλει να καταστήσει σαφές ενόψει των επερχόμενων δραματικών εξελίξεων στα πεδία της υγείας και της οικονομίας ότι δεν θα διστάσει να ποινικοποιήσει κάθε διαφορετική άποψη και να καταστείλει κάθε απόπειρα αντίδρασης.

  Η επιβολή, όμως, ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης κυβερνητικής αυθαιρεσίας και κρατικής ανομίας έχει μικρή διάρκεια ζωής. Το < αποφασίζομεν και διατάσσομεν>, ανεξάρτητα από την έκβαση της σημερινής μάχης, θα σαρωθεί μαζί με τους νεότευκτους εμπνευστές του από τους επιβελημένους   αποφασιστικούς και οργανωμένους μαζικούς  αγώνες.