Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Σχόλιο Ν.Κιουτσούκη για την ανακοίνωση της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση

Οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΕΣΣΤΥ δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε το προεδρείο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετά τις μειωμένες αποδοχές που υπέγραψε για τους συναδέλφους τους έναντι του έταιρου σωματείου της ΠΕΠΕ , παρότι ήσαν το αρμόδιο σωματείο για την υπογραφή ΣΣΕ το 2018, τώρα ως ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ για την υπογραφή,εκτός του ότι κάνουν τα πάντα για να υπογράψουν, αποδέχθηκαν την πρόταση της διοίκησης για ένταξη των εργαζομένων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ στο δικό τους μισθολόγιο!!!
Αυτό που τους αξίζει είναι η περιφρόνηση από όλους τους εργαζόμενους...
Έπρεπε να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για την αποδοχή αυτής της πρότασης αφού πρώτιστα έπρεπε να ντρέπονται για όσα σε συννενόηση με την διοίκηση πράττουν εναντίον συναδέλφων τους!!!
Ποιός όμως έχασε την ντροπή για να την βρούνε ο Πρόεδρος της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η...ουρά του???
Μη τολμήσουν...Μη τολμήσουν να συνεχίσουν να αγνοούν τις 438 υπογραφές και τους 380 ψηφίσαντες στις εκλογες του ΣΕΠ!!!
Με αυτήν την ανακοίνωση τους απλώς επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους που δεν είναι άλλος από το να είναι υποτακτικοί εργοδοτικοί δήθεν συνδικαλιστές!!!Αρκει κάποιος να δει τα όσα πρότεινε πριν ένα περίπου χρόνο ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να καταλάβει το πόσο ΑΘΛΙΟΙ είναι!!!
Μια ματιά στην επιστολή της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ  τον Ιανουάριο του 2020 είναι αποκαλυπτική καθώς τα ανακοινωθέντα σήμερα απο την ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι όσα ανακοίνωσε η διοίκηση τον περασμένο   Ιανουάριο.Η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ  ΑΚΡΙΒΩΣ;

Ν. Κιουτσούκης

Ολοκληρώθηκε σήμερα,31/12/2019, η συγχώνευση της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, με απορ-ρόφηση της πρώτης από την δεύτερη και καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αποκτά πλέον την δική της τεχνική βάση, μια εξέλιξη που σηματοδοτεί σημαντικές βελτιώσεις στην εικόνα του σιδηροδρόμου και περισσότερες, αναβαθμισμένες υπηρεσίες, τόσο στο επιβατικό όσο και στο εμπορευματικό της έργο.Επιπλέον, με συνολικό προσωπικό που ξεπερνά τους 1225 εργαζόμενους, η εταιρεία καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. καλωσορίζει τους συναδέλφους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ και δεσμεύεται για μία νέα δυνα-μική και παραγωγική εποχή, με την συμμετοχή όλων, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά στη ΣΣΕ ισχύουν τα εξής:

1. Το θεσμικό μέρος της ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύει για όλους τους εργαζόμενους (υπάρχει μια μόνο Εταιρεία και, προφανώς, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων).

2. Θα διασφαλιστούν οι αποδοχές όλου του Προσωπικού (όπως αυτές ορίζονται στο Άρθρο 46 της ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Στις περιπτώσεις όπου οι νέες αποδοχές είναι χαμηλότερες των παλαιών αποδοχών, τότε αυτές θα εξισώνονται με τις παλαιές (η διαφορά αυτή δίνεται ως προσωπική διαφορά).

3. Το Διοικητικό Προσωπικό της ΕΕΣΣΤΥ (παλαιοί του ΟΣΕ και νέοι ΙΔΑΧ) θα ενταχθεί στα μισθολογικά κλιμάκια που ισχύουν για το Διοικητικό Προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

4. Οι Τεχνίτες θα ενταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια του Προσωπικού Κίνησης.

5. Στην αύξηση των αποδοχών θα ισχύσει το πλαφόν των €100 (όπως και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Από το πλαφόν εξαιρείται το Επίδομα Τέκνου.

Ακολουθεί ο Πίνακας με τις αυξήσεις ανά κατηγορία Προσωπικού (μέχρι τις 23/10/2020 που ισχύει η ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

 


Η πρόταση αυτή τελεί σε πλήρη συμφωνία με την ισχύουσα επιχειρησιακή ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ της Εταιρείας και των δύο Σωματείων της και, επομένως, απηχεί την ευρεία συναίνεση των εργαζομένων της Εταιρείας.

Καλή Χρονιά!