Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Aνακοίνωση ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την σιδηροδρομική διακομιδή ασθενών με COVID-19


ΑΘΗΝΑ 18/11/2020 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, 


            Όπως όλοι γνωρίζουμε η  κοινωνία δοκιμάζεται με σκληρό τρόπο από την πανδημία  με πολλούς από τους συμπολίτες μας να χάνουν την μάχη μέσα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων,  καθώς ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν έναν ιστορικό αγώνα  με αυταπάρνηση και ξεπερνώντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

        Από αυτή την  μάχη δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι σιδηροδρομικοί.

        Η σφοδρότητα με την οποία χτυπά η πανδημία δοκιμάζει τις αντοχές του υγειονομικού συστήματος της χώρας. Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές για να αντιμετωπίσουν το κύμα της πανδημίας αλλά και για να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ πληροφορούμαστε ότι απεύθυναν αίτημα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για σιδηροδρομική διακομιδή ασθενών από την Θεσσαλονίκη  προς την Αθήνα με ειδικό συρμό.

        Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρα από την κοινή ανακοίνωση των δύο συνεργατών της που συνεχίζουν ακόμα και σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα την αντιθεσμική τους πρακτική στη ενημέρωση. Ένα τόσο ευαίσθητο θέμα δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση αυτού του είδους. Περιμέναμε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.

               Η αυτονόητη υποχρέωσή μας ως εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και ειδικότερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν είναι άλλη από το να συμβάλουμε με κάθε τρόπο και μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας και για κάθε απαιτούμενη ενέργεια, που θα βοηθά την αποσυμφόρηση του υγειονομικού συστήματος όχι μόνο  της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων με την μεταφορά ασθενών με τραίνο!

        Θέλουμε να καταστήσουμε  σαφές ότι είναι υποχρέωση της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προστατεύσει τους εργαζόμενους καθώς τέτοια εγχειρήματα απαιτούν απολύτως συντονισμένες ενέργειες ,απαιτούν την εκπαίδευση του προσωπικού και  την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων για τον COVID-19 . Είμαστε πεπεισμένοι ότι  όλα  αυτά θα τηρηθούν για την ασφάλεια όλων!

        Είναι αίτημα μας προς την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η  άμεση διενέργεια προληπτικών τεστ για COVID-19 σε όλο το προσωπικό της εταιρείας.

         Και αυτή την δύσκολη ώρα οι σιδηροδρομικοί θα είμαστε εκεί .Παρόντες και συμπαραστάτες στους συμπολίτες μας  που δοκιμάζονται.


Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους τους σιδηροδρομικούς.


Το ΔΣ ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ