Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

H διπροσωπία των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται οτι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ  στον σιδηροδρομο  έχουν ένα σκοτεινό ρόλο.Ρόλο ταγμένο  είτε υπέρ  κυβέρνησης είτε υπερ των εργοδοσιών.
Ας δούμε  λοιπόν τι λέει το ιντερνετικό φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ και των εργοδοσιών για τις μετατάξεις που έγιναν επί Ρέππα και Χάρη Τσιόκα ( ο οποίος  Τσιόκας ολως τυχαίως βρέθηκε μετά βαίων και κλάδων στο ΣΥΡΙΖΑ):

Τα κροκοδείλια δάκρυα του ΚΙΝΑΛ για τον σιδηρόδρομο δεν πείθουν ούτε ξεγελάνε κανένα σιδηροδρομικό.
Το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ (δεν καταλαβαίνουμε γιατί στο ΚΙΝΑΛ ντρέπονται να πούν ότι είναι το ΠΑΣΟΚ), το 2010 απέλυσε 2 και πλέον χιλιάδες σιδηροδρομικούς με τις μετατάξεις του Νόμου 3891, κατέστρεψε τις ζωές τους  και αυτές των  οικογενειών τους, στο όνομα της "δήθεν" εξυγίανσης του σιδηροδρόμου.
Σιδηροδρομικοί λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότηση τους έχασαν κόπους μιας ζωής, πληρωμένα λεφτά σε ασφαλιστικές εισφορές, επειδή μετατάχθηκαν υποχρεωτικά και απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό βίωσε τον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ μέσω των μετατάξεων.
Το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τον σιδηρόδρομο  και οδήγησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013 όταν και συγκυβερνούσε με την Νέα Δημοκρατία. Με τις μετατάξεις απομείωσε το μισθολογικό κόστος για να γίνουν αυτές "θελκτικές" στους "επενδυτές".
 Για τα παραπάνω έχουμε να επισημάνουμε ότι 
1) ο διαχειριστής του ιντερνετικού φερέφωνου την εποχή των μετατάξεων ήταν διορισμένος  συνδικαλιστής στην  ΠΑΣΚ και αποχώρησε από αυτή ένα χρόνο μετά και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι μετατάξεις ( γιατί  μερικοί πραγματικά δεν ξεχνάμε)
2) έχει ενδιαφέρον η παρατήρηση ότι οι μετατάξεις απομείωσαν το μισθολογικό κόστος για να γίνουν θελκτικές οι εταιρείες   στους επενδυτές.Και πράγματι αυτό έγινε.Ομως αυτό που δεν λέει το ιντερνετικό φερέφωνο είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις στον σιδηρόδρομο ναι μεν ήταν συνταγή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά  εκτελέστηκαν  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παρα του ότι αυτή ηρθε στην εξουσία με τελείως διαφορετική ατζέντα και αφού εξευτέλισε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.

Το πραγματικά προκλητικό στην όλη υπόθεση είναι η διπροσωπία του ΔΙΚΤΥΟΥ την οποία αποκαλύπτει  η ίδια του η ανακοίνωση  ,αναφερόμενη στις μετατάξεις που επιχειρήθηκαν στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ.Η αποψίλωση που επιχειρήθηκε στην πρώην τεχνική βάση από τεχνίτες με εμπειρία 40 ετών και η μεταφορά τους σε άσχετες ειδικότητες  με το αντικειμενό τους για να ελαφρύνει  η ΕΕΣΣΤΥ ήταν «καλή», και για αυτό το ΔΙΚΤΥΟ προσπαθησε να πείσει τότε τους εργαζόμενους να μεταταχθούν; Ας δούμε τί λένε λοιπόν :
Άραγε πόσο Διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα εάν 200 συνάδελφοι μετακινούνταν στον ΟΣΕ από την ΕΕΣΣΤΥ,, δηλαδή στον Δημόσιο σιδηρόδρομο.
Τότε όμως το ειρωνεύτηκαν την πρότασή μας.
Τότε κάποιοι  πετούσαν λάσπη σε αυτούς τους συναδέλφους που "τολμήσανε" να μετακινηθούν.
Τότε πίεζαν τους πάντες για να μη γίνουν μετακινήσεις.
ΤΩΡΑ ?
 Νιώθουν δικαιωμένοι?

Δεν ξέρουμε ποιος νοιώθει δικαιωμένος συνάδελφοι του ΔΙΚΤΥΟΥ αλλά σίγουρα πλεον ξέρουμε ότι όπως και άλλοι έτσι και εσείς  δεν νοιωθετε καμία ντροπή για την στάση σας και την πρακτική σας.
Από την μια  οι κύριοι του ΔΙΚΤΥΟΥ κατηγορούσαν  την ΠΑΣΚ για τις μετατάξεις και από την άλλη έτρεξαν να υπηρετήσουν  τα σχέδια του Σπίρτζη  τριγυρνωντας στα μηχανοστάσια και τα εργοστάσια εναντίον των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και προπαγανδίζοντας υπερ των καλών και αριστερών μετατάξεων.
Συνδικαλιστές έπαιρναν τηλέφωνα εργαζόμενους και τους έλεγαν να μεταταχθούν για να μην έχουν πρόβλημα στο ..μέλλον.
Πραγματικός αγώνας δρόμου από το ΔΙΚΤΥΟ  για να πιαστεί το ...«μαγικό» νούμερο των 200 μετατάξεων που έθεσε ως στόχο ο κύριος Χρήστος!!Στόχος που  παραδέχονται και οι ίδιοι στην ανακοινωση τους .
Το αηδιαστικότερο όμως από όλα είναι η εργαλειοποίηση από το ΔΙΚΤΥΟ των απολύσεων των συμβασιούχων  τεχνιτών και η σύνδεση τους με  μετατάξεις που δεν έγιναν.
Η στάση  του ΔΙΚΤΥΟΥ  και η ανακοίνωση του που λέει στους εργαζόμενους ότι δεν κάνατε μετάταξη και για αυτό απολύονται οι συμβασιουχοι συναδελφοι είναι το πιο ανήθικο πράγμα που έχουμε δει και διαβάσει τα τελευταία 5 χρόνια από συνδικαλιστική παράταξη.
Αμα έχεις τέτοιους συνδικαλιστές τι τα θές τα ...αφεντικά; 

ΥΓ.Για αυτούς  τους συνδικαλιστές  που πήδηξαν από  το καράβι όταν είδαν οτι η ιδιωτικοποίηση  έρχεται  και συνεχίζουν να  λένε ότι «αγωνίζονται» για να σώσουν τους εργαζόμενους που έμειναν  πίσω δεν αξίζει παρά μόνο χλευασμός.