Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ηλεκτροπληξία εργαζομένου στο Θριάσιο

Εργατικό ατύχημα είχαμε στο Θριάσιο.Εμπορική αμαξοστοιχία με αφετηρια το  Θριάσιο και προορισμό το Ικόνιο ακινητοποιήθηκε από βλάβη λίγο μετά το Θριάσιο.Συνάδελφος κλειδούχος που συνόδευε την αμαξοστοιχία αιφνιδιαστικά  ανέβηκε  στην οροφή της Δ/Η(!!) για άγνωστο λόγο. Το προσωπικό έλξης λόγω της ξαφνικής ενέργειας  δεν  προλάβε να  αντιδράσει .Ο συνάδελφος  κυριολεκτικά κεραυνοβολήθηκε απο τα 25.000 βολτ της γραμμής επαφής και έπεσε από την οροφή της Δ/Η στο έδαφος .

Κλήθηκε το ΕΚΑΒ  το οποίο τον μετέφερε στο Θριάσιο νοσοκομείο .Εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει σοβαρά εγκαύματα και χτυπήματα από την πτώση στο έδαφος και νοσηλεύεται στην εντατική της μονάδας εγκαυμάτων.Εχει επαφή  με το περιβάλλον και η υγεία του παρακολουθείται .
Για το συμβάν έχει ξεκινήσει έρευνα  από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ από την αστυνομία  έχουν ληφθεί καταθέσεις τόσο από το προσωπικό έλξης όσο και από τον σταθμάρχη του Θριασίου.
Για τα εργατικά ατυχήματα έχουμε κατ επανάληψη εκφράσει την αποψή μας αλλά  και έχουμε καυτηριάσει  τόσο τις εργοδοσίες όσο και τους  «μετά Χριστό  προφήτες» ( τύπου ΔΙΚΤΥΟΥ)  που για πέντε χρόνια είχαν «σαλπίσει σιωπητήριο»  ως τα αριστεροδεξιά εξαπτέρυγα της προηγούμενης διοίκησης του ΟΣΕ.
Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού,τα μέσα ασφαλείας,τα μέτρα ασφαλείας,είναι απολύτως  απαραίτητα στον σιδηρόδρομο και δεν χωρά καμία χαλάρωση ή έκπτωση.
Στον αγαπητό συνάδελφο που νοσηλεύεται στο Θριάσιο  ευχόμαστε περαστικά και κουράγιο στην οικογένεια του.