Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΣΟΣΕ

                                                                                                                5 Μαΐου 2020
Συναδέλφισσες συνάδελφοι 

Την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται κι ενώ έχουν περάσει εβδομάδες ολέθρου, τα μέτρα της Διοίκησης για την προετοιμασία των εργασιακών χώρων είναι τουλάχιστον προκλητικά, όπως φάνηκε με τους  χειρισμούς ασυνεννοησίας και παλινδρομήσεων των στελεχών , όσον αφορά τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών(ΣΚΑ).

            Καταγγέλλουμε την ολιγωρία των υπευθύνων και τις προκλητικές απόπειρες παράκαμψης των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων στις θέσεις Ρυθμιστών Κυκλοφορίας, καθώς ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά διαχωριστικά.
Τούτο, πέρα από τους κινδύνους που παράγει στην ασφάλεια της κυκλοφορίας από τα ύποπτα παιχνίδια προθύμων για μείωση βαρδιών, ενώ έχει προηγηθεί η επανακυκλοφορία των αμαξοστοιχιών και ο εργασιακός φόρτος και παρά το ότι στελεχώθηκαν όλοι οι σταθμοί πλην του ΣΚΑ, είναι ικανό να αποτελέσει μέγα κίνδυνο λειτουργία του σιδηροδρόμου γενικότερα.
Στις καταστάσεις προστασίας της ανθρώπινης ζωής, η ευθύνη αυτών που διοικούν τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις εάν ολιγωρήσουν μπορεί να αποβεί μοιραία και εγκληματική.
Οι Σταθμάρχες απαιτούμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από την Διοίκηση σε όλο το δίκτυο, ενώ οι ίδιοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης εργαζόμαστε παίρνοντας όλα τα μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής η οποία σαφώς έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την μικροπολιτική, τις κομματικές σκοπιμότητες αλλά και τις περί ιού συνωμοσιολογίες.
        Συνάδελφοι, η αιχμή του δόρατος, αυτό που ενοχλεί και τρυπάει πολλούς χρόνια τώρα, είναι ότι οι προσπάθειες του συνδυασμού μας, ‘’ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ’’ διαχρονικά έχουν μια στόχευση: Ο Σταθμάρχης με την δια βίου σφαιρική σιδηροδρομική εμπειρία που διαθέτει να αποτελέσει τον σιδηροδρομικό σύμβουλο στην μετεξέλιξη του ΟΣΕ.
Παρά τον αγώνα μας, ο κλάδος των Σταθμαρχών ισοπεδώνεται καθημερινά από θεσμικούς, αντιθεσμικούς και παρακλαδικούς, οι οποίοι υπηρετούν ξένα προς τον σιδηρόδρομο και τους εργαζόμενους συμφέροντα.
Πάνω στις ράγες του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, με κοινωνικές αξίες, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, στοιχεία κοινωνικής συνοχής και ενωτικότητας, σας καλούμε να τροχοδρομήσουμε την αμαξοστοιχία "ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ" προς  την πρόοδο και το μέλλον.


ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ