Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Ο Προαστιακός στα 10 χρόνια ζωής του, έδειξε ότι είναι απαραίτητος για την Πάτρα. (Βίντεο).




Μένει να δούμε αν και πως θα συνεχίσει τη λειτουργία του
Ο Προαστιακός χαρακτηρίστηκε από πολλούς το πιο αποτελεσματικό και βολικό μέσο της Πάτρας και γι' αυτό από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα αγκαλιάστηκε από όλους τους Πατρινούς.


Το τραινάκι από το 2010 που ξεκίνησε τη λειτουργία του χάρις στις προσπάθειες των σιδηροδρόμων μηχανικών του ΟΣΕ Πάτρας και των εργαζόμενων του, αποτέλεσε μια λύση για εκατοντάδες Πατρινούς που μετακινούνται καθημερινά από το Άγιο Βασίλη και το Ρίο στην Πάτρα.
Για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, για τους κατοίκους της περιοχής, για τους Πατρινούς που εργάζονται σε επιχειρήσεις του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου, αλλά και για τους λουόμενους που χρησιμοποιούσαν το τραινάκι για να πηγαίνουν στις κοντινές παραλίες της βόρειας Πάτρας.
Πλέον τα δρομολόγια του Προαστιακού έχουν περιοριστεί στο τμήμα Αγυιά – Πάτρα, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και όλα δείχνουν ότι τα πράγματα για το τραινάκι που έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας θα είναι δύσκολα.
Αιτία για αυτό θα είναι η έλευση του σύγχρονου τραίνου, καθώς οι γνώμες για το αν θα μπορεί να συνεχίσει τα δρομολόγια του ο Προαστιακός στη συγκεκριμένη γραμμή, παράλληλα με το σύγχρονο τραίνο, είναι διχασμένες.
Με υπόγεια ή υπέργεια χάραξη του σύγχρονου τραίνου ο Προαστιακός μπορεί να μείνει ζωντανός; Ή μήπως πλέον θα πρέπει να τον ξεχάσουμε και να υπολογίσουμε μόνο στην επέκταση της γραμμής του προς την Κάτω Αχαΐα;
Όλα αυτά είναι ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντήσουν οι ειδικοί. Το θέμα είναι ότι ο Προαστιακός είναι απαραίτητος για το κυκλοφοριακό της Πάτρας.



patrasevents.gr