Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ ΠΟΣ


ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 

ΑΘΗΝΑ, 11 / 10 / 2019 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» 



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Χωρίς να πάρουν κανένα απολύτως μάθημα από την κατακραυγή για την τελευταία προβοκατόρικη ανακοίνωσή τους ως ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών, στην οποία λασπολογούσαν σε βάρος μέλους της ΔΑΚΕ – ΟΣΕ, άλλαξαν όνομα και ως Δίκτυο Σιδηροδρομικών αυτή τη φορά, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ τους ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.

Η κατηφόρα τους, παραμονές του Συνεδρίου της Π.Ο.Σ., δεν έχει προηγούμενο. Θεωρούμε χρέος μας να μην τους επιτρέψουμε να παρασύρουν στην κατρακύλα τους, το σ.κ. και τους σιδηροδρομικούς.

Στην ανακοίνωσή τους παραδέχονται ότι,
Ο ΟΣΕ δεν λειτουργεί «εύρυθμα», «επιβαρύνεται με τρέχοντα επιδόματα θέσης ευθύνης» και «κινδυνεύει στο μέλλον με διεκδίκηση αναδρομικών».
Έχει δημιουργηθεί μια «κατάσταση παράτυπη και καταχρηστική και έχει δημιουργήσει προστριβές στο προσωπικό και δυσλειτουργίες στον Οργανισμό»
Και έχει παραμερισθεί άξιο και έμπειρο προσωπικό και έχει τοποθετηθεί σε υποβαθμισμένες θέσεις, ενώ κάποιοι άλλοι είναι διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες σε υψηλές θέσεις ευθύνης».
Ξεχνούν βέβαια ότι, αναφέρονται σε μία περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ (2015 μέχρι πριν τρεις μήνες) και σε αποφάσεις που είτε προκάλεσαν οι ίδιοι είτε στήριξαν, σε βάρος συναδέλφων των οποίων τώρα ανέλαβαν αυτόκλητα την υπεράσπιση.


ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ; 


Καταλήγουν τέλος σε μια πρόταση με την οποία συμφωνούμε και βρίσκεται πάντα στην προμετωπίδα της δράσης μας.

Προτείνουν στη νέα Διοίκηση να προκηρύξει άμεσα όλες τις νέες θέσεις ευθύνης και μετά την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, να γίνει αξιοκρατικά, η τοποθέτησή τους από τη νέα Διοίκηση.

Παρόλο που δεν είναι της παρούσης, να ασχολούμαστε με προαγωγές και τοποθετήσεις και αφού θυμίσουμε στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών τις παράνομες καρατομήσεις στελεχών, το καλοκαίρι του 2017 τις οποίες στήριξαν με σθένος, δηλώνουμε ότι:

Αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. που θα προκύψει από το Συνέδριο που αρχίζει σήμερα, θα ζητήσουμε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας και το Οργανόγραμμα και να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι θέσεις ευθύνης, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η ανασυγκρότηση που τόσο χρειάζεται ο Οργανισμός.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ