Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Αγώνας για την καρέκλα της ΠΟΣ από την εργοδοτικη ηγεσία της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι εργοδοτικοί  συνδικαλιστές της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ  κατηγορούσαν την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ στην ΠΕΠΕ ως παράταξη της ΠΟΣ και άλλα τέτοια «ωραία..!!»
Σήμερα έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου  με ασφαλιστικά μέτρα και δικαστήρια για να μην χάσουν την καρέκλα της ΠΟΣ που μέχρι χθές κατηγορούσαν.

Για να ξεκαθαρίσουμε  μερικά πράγματα απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μηχανοδηγούς...


 1.Η ΣΥΠΕ είχε  καταθέσει  πρόταση  (στις εκλογές τις οποίες συμμετείχε ως παράταξη ) να μπει ψηφοδέλτιο για παραμονή η αποχώρηση από την ΠΟΣ.Οι μηχανοδηγοί και όχι οι συνδικαλιστές που δεν μπορουν να ξεκολλήσουν απο τις καρέκλες  να αποφασίσουν αν θέλουν αυτοόνομη πορεία ή οχι. ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ.

2. Στις  πρόωρες εκλογές που έγιναν πέρυσι  (και παρά του ότι το καταστατικό της ΠΕΠΕ προβλέπει 3ετή θητεία  του ΔΣ )  2  χρόνια πριν την λήξη της θητείας του ΔΣ   ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗ



3.Ο αγώνας που δίνει  με δικαστικά μέσα η εργοδοτική ηγεσία της ΠΕΠΕ για να διατηρήσει τις καρεκλιτσες της ΠΟΣ  ξεσκέπασε την υποκρισία τόσο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ή όπως αλλιώς παρουσιαζεται με άλλο όνομα) όσο και της ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ και τα παραμύθια που πούλαγαν στους μηχανοδηγούς.




4.Δύο συνδικαλιστές της συμμαχίας ΔΙΚΤΥΟΥ - ΕΝΟΤΗΤΑΣ  έκαναν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της συμμετοχής του ΤΡΑΜ στο συνέδριο της ΠΟΣ.Το γελοίο στην υπόθεση είναι ότι ο ένας έχει την πλέον αντιδημοκρατική  και  πληρως εργοδοτική  στάση διαχρονικά και έχει το θράσος μιλάει  για δημοκρατία!!! Ο δε άλλος είναι γνωστός για τις συνδικαλιστικές του κωλοτούμπες.Η παραταξη του ομως έχει ψηφίσει ΝΑΙ στην συμμετοχή του ΤΡΑΜ στην ΠΟΣ...(Μια κωλοτουμπίτσα  ακόμα δεν πάει χαμένη φαίνεται)


5.Η πλεον κατάπτυστη ενέργεια έχει σημειωθεί από την  πουλημένη ηγεσία της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ  η οποία με δικαστικά μέσα ζητά την αποβολή από το συνέδριο της ΠΟΣ εργαζόμενου ο οποίος είναι σε διακαστική διαμάχη με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και διεκδικεί την δικαίωση  του.Στην ουσία οι συνδικαλιστές της ΑΣΚ και της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ που υπογράφουν το χαρτί για την αποβολή του από το συνέδριο θεωρούν δεδομένη και δίκαιη την απόλυση του πριν  αποφασίσουν για αυτό  τα ελληνικά δικαστήρια.
Το πλεον ιταμό είναι οτι την αποβολή του την ζητεί άτομο που  κατά παράδοξο τρόπο έχει γλιτώσει  (πως άραγε;)  από το έλεγχο των πλαστών πτυχίων που έχει κανει το δημοσιο !!;;

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ