Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Εξώδικο της ΠΟΣ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος, αριθμ. 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 Π Ρ Ο Σ

Την ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού  (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.)  Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 27, και εκπροσωπείται νόμιμα. 
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λιοσίων, αριθμ. 301, και εκπροσωπείται νόμιμα.
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΣΤΑΣΥ», ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αθηνάς, αριθμ. 67, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ 

Τον κο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.Ιωάννη 
     Βρούτση.
Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.



----------------------------------------- 

Κύριοι,

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 1264/82 , όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του Ν.2224/94, σας καλούμε  να μας ορίσετε τόπο και χρόνο συνάντησης, προκειμένου, από κοινού να καθορισθεί με συμφωνία που θα υπογράψουν οι νόμιμοι εκπρόσωποί μας, το Προσωπικό Ασφαλείας και Κοινωνικών Αναγκών, που θα χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου κατά την διάρκεια τυχόν απεργιακών κινητοποιήσεων, η οποία (συμφωνία) θα κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας. 
Σημειώνετε, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, σε περίπτωση άρνησής σας ή μη επίτευξης της εν λόγω συμφωνίας έως την 25η Νοεμβρίου, θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην διαδικασία της μεσολάβησης σύμφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 15 του Ν. 1876/1990 (ΦΕΚ 27 Α΄) και εν συνεχεία σε περίπτωση τυχόν αποτυχίας της μεσολάβησης, θα παραπέμψουμε το θέμα στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν. 1264/1982, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 25 του Ν. 1545/1985. 

--------------------------------------------------------- 


Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τις ανώνυμες εταιρείες με τις επωνυμίες Ο.Σ.Ε. Α.Ε., Ε.Ε.Σ.ΣΤ.Υ.  Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον ΟΜΕΔ προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.




ΑΘΗΝΑ,  23 Οκτωβρίου 2019


      Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας 


           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΙΤΣΑΣ