Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Η επιστολή της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ στο συνέδριο της ΠΟΣ

Σημείωση : εκρόσωπος της συνεξέλιξης ζήτησε να μην διαβαστεί .Τόσο δημοκράτες.Επίσης μας βρίζουν και μας κατηγορόυν για διάφορα όταν δεν είμαστε παρόντες κάτι που ανάγκασε τον πρόεδρο της συνεδρίασης να τους εγκαλέσει  για την στάση τους..


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ 

ΑΘΗΝΑ 11/10/2019

Προς σύνεδρους Π.Ο.Σ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι από την σημερινή ηγεσία της ΠΕΠΕ ειπώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή ένσταση για τις πρόωρες εκλογές που πραγματοποίησε η ίδια πριν από μερικούς μήνες.Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση σας έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:


1. Οι πρόωρες εκλογές οι οποίες πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν από την σημερινή
ηγεσία της ΠΕΠΕ στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την ανάγκη αντιπροσώπευσης των νεοπροσληφθέντων μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως επικαλέστηκε η πλειοψηφούσα παράταξη της Συνεξέλιξης στο Δ.Σ του σωματείου αλλά πολύ απλά αποτέλεσαν ανάγκη εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων της συγκεκριμένης παράταξης που πρόσκειται στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών αλλά και του εκπρόσωπου της Ενότητας ή Νέας συμμαχίας (ή όπως αλλιώς ονομάζεται ή θα ονομαστεί στο μέλλον «αναλόγως αναγκών» του εκπροσώπου της) σχετικά με τον συσχετισμό δυνάμεων στο σημερινό συνέδριο της ΠΟΣ.

  1. Η πρόταση της Συνεξέλιξης για πρόωρες εκλογές στην ΠΕΠΕ καταψηφίστηκε από εμάς στην συνεδρίαση του ΔΣ ως αντίθετη με το καταστατικό του σωματείου το οποίο ξεκάθαρα προβλέπει τριετή θητεία στο εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο και εκλογές στο τέλος της τριετίας.Παρόλο λοιπόν που γνώριζαν ότι το καταστατικό δεν το επέτρεπε και παρά την αντίθεση μας η ΣΥΝΕΞΈΛΙΞΗ μαζί με την ΝΕΑ ΕΛΞΗ προχώρησαν σε εκλογές.
  2. Για την πραγματοποίηση των πρόωρων εκλογών οι 2 παρατάξεις ( ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ και ΝΕΑ ΕΛΞΗ ) ενέγραψαν ως μέλη του σωματείου μηχανοδηγούς ,βοηθούς μηχανοδηγού, εκπαιδευόμενους μηχανοδηγούς . υπαλλήλους άλλων ιδιωτικών εταιρειών (rail cargo) παρά του ότι το καταστατικό του σωματείου που ήταν σε ισχύ μέχρι την ημέρα που έγιναν οι εκλογές, δεν επέτρεπε κάτι τέτοιο.
  3. Τις εξελίξεις αυτές τις θεωρήσαμε απαράδεκτες και αντίθετες με την ιστορία του σωματείου και μας οδήγησαν τελικά στην απόφαση να μην συμμετέχουμε στις πρόωρες εκλογές ως παράταξη .
  4. Φερόμενα κείμενα ως πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ του σωματείου της ΠΕΠΕ στο οποίο συμμετείχαμε ως εκλεγμένοι και τα οποία δεν έχουμε υπογράψει δεν τα αναγνωρίζουμε ως έγκυρα
  5. Επομένως τα όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους διάφοροι ,περί μη αντίδρασης και αποδοχής από πλευράς μας των πρόωρων εκλογών στην ΠΕΠΕ είναι ψευδή και ανυπόστατα ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ
  6. Στο πιθανό ερώτημα γιατί όλα αυτά δεν τα πήγαμε στις δικαστικές αίθουσες η απάντηση είναι ότι οι συνδικαλιστικές διαφωνίες πρέπει να λύνονται συνδικαλιστικά ,με διάλογο και επιχειρήματα εντός των θεσμικών οργάνων και με σεβασμό στα καταστατικά των σωματείων και τις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος
Για την ΣΥ.Π.Ε
Κλίτσας Γεώργιος μηχανοδηγός Μ
.Α.Ι 
Συρόπουλος Σπύρος μηχανοδηγός Μ.Θ