Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση της Ομοσπονδίας συνταξιούχων σιδηροδρομικών με το ΤΑΥΤΕΚΩ.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών αμέσως μετά την συνεδρίαση του προηγούμενου μήνα, επισκέφτηκε την Διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ για την εξέταση πολλών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί .
Στην συνάντηση ήταν πάρων ο νέος πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Σταμάτης Υπερήφανος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Από πλευράς της ΠΟΣΣ ο Πρόεδρος της Βασιλειος Αποστολόπουλος και τα άλλα παρόντα
μέλη του ΔΣ έθεσαν τα θέματα των Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, όπως:
- Το θέμα της θεώρησης των Βιβλιαρίων Ασθένειας και της σύγχυσης που υπάρχει στο θέμα αυτό καθώς και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων να έρχονται τα βιβλιάρια για θεώρηση μόνο στην Κεντρική Υπηρεσία Πατησίων 54.


- Αναφέρθηκαν περιπτώσεις συναδέλφων που διακόπτεται αυθαίρετα η ασφαλιστική ικανότητα ενώ έχουν δικαίωμα ασφάλισης με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πληρωμής εξετάσεων, νοσηλίων, φαρμάκων κλπ.


- Επίσης τέθηκε επιτακτικά το θέμα της απονομής των εφάπαξ βοηθημάτων που καθυστερούν από τον Σεπτέμβριο του 2013, μετά μάλιστα Και από την αναδρομική αλλαγή του τρόπου υπολογισμού, Μαθηματικός τύπος.


- Ακόμη συζητήθηκε η περικοπή της προκαταβολής του εφάπαξ που είναι οριστική καθώς και η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων για το 10%


Ο Πρόεδρός του ΤΑΥΤΕΚΩ μας ενημέρωσε για όλα τα παραπάνω θέματα και διαπιστώσαμε ότι έχει γνώση των προβλημάτων και φροντίζει για την επίλυση τους.


Εμείς έχουμε κάθε καλή πρόθεση και περιμένουμε από την Νέα Διοίκηση να σταθεί στο πλευρό των Συνταξιούχων και ειδικά των Σιδηροδρομικών που λόγω της γεωγραφικής τους κατανομής είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν. Συμφωνήσαμε να έχουμε συνεχή συνεργασία με το Ταμείο για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και ζητάμε από τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαφή με τα Σωματεία τους και να θέτουν οποιοδήποτε θέμα ανακύπτει προκειμένου να το αντιμετωπίζουμε έγκαιρα.

Ο ΤΥΠΟΣ της ΠΟΣΣ