Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Α.Σ.ΠΡΟ για την διαγραφή μελους του ΣΣΘ


Α.Σ.ΠΡΟ. (Αγώνας Συνεργασία Προοπτική)

Βόλος 12 Σεπτέμβρη 2016
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Στο διοικητικό συμβούλιο της 13/09/16 του ΣΣΘ θα συζητηθεί το θέμα διαγραφής του μέλους του σωματείου μας συν. Γ Αντωνιάδη σε εφαρμογή του άρθρου 4  παρ. στ’  του καταστατικού που αναφέρεται σε μέλη που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν στις δύο τελευταίες εκλογές του σωματείου. Αν και δεν είναι η μόνη περίπτωση αλλά αφορά και άλλους συναδέλφους που ουσιαστικά δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές επειδή έχουν ψηφίσει σε άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο εν τούτοις το μέτρο θα εφαρμοστεί επιλεκτικά μόνο για τον συγκεκριμένο συνάδελφο.

Κρίνουμε επιβεβλημένο να σας ενημερώσουμε για τους πραγματικούς λόγους, τους οποίους οι περισσότεροι γνωρίζουν αλλά και οι ίδιοι της ομάδας  πλειοψηφίας της ΠΑΣΚΣ έχουν ομολογήσει. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Κος Αντωνιάδης προσέφυγε στην δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα, ως είχε δικαίωμα αυτός αλλά και κάθε συνάδελφος μέλος, ζητώντας την ακύρωση των εκλογών επειδή στις αρχαιρεσίες έλαβαν μέρος και μαθητευόμενοι του ΟΑΕΔ που εργαζόντουσαν στο εργοστάσιο Βόλου. Φυσικά όχι από ενδιαφέρον για «καθαρότητα» των ψηφοφόρων αλλά επειδή ως κυβερνητική παράταξη δεν κατορθώσανε να κατεβάσουν συνδυασμό ή να έχουν υποψήφιο δικό τους παρά την τεράστια κινητοποίηση των στελεχών της. Έπρεπε λοιπόν γι’ αυτούς  να ψηφίσουν όσο το δυνατόν λιγότεροι για να μην εκλεγούν τρεις αντιπρόσωποι στην ομοσπονδία.   Το επεδίωξαν αλλά δεν το κατάφεραν παρά τις πιέσεις που άσκησαν σε συναδέλφους να μην προσέλθουν για να ψηφίσουν ούτε με αυτούς που «κράτησαν» για να τους χρησιμοποιήσουν σε άλλα σωματεία και κατέληξαν στα ασφαλιστικά μέτρα, απόφαση πολιτική όπως χαρακτηριστικά λέει ο συν Αντωνιάδης, παρ’ ότι πάγια θέση της παράταξής του είναι οι μαθητές να έχουν την δυνατότητα ψήφου στα πρωτοβάθμια σωματεία εκτός φυσικά στην περίπτωσή μας αφού δεν τους «βόλευε», δείχνοντας ξεκάθαρα «σε τι Θεό πιστεύουν».
Όμως οι «κουτοπόνηροι» της ΠΑΣΚΣ αποκρύπτουν ότι πρώτοι αυτοί αμφισβήτησαν το δικαίωμα συμμετοχής των μαθητών καταθέτοντας δια του σημερινού αντιπροέδρου του σωματείου ένσταση στην εφορευτική επιτροπή των εκλογών για τους μαθητές όντας βέβαιοι για το αποτέλεσμα αφού το μοναδικό μέλος της εφορευτικής ήταν της παράταξής των.
Όλα αυτά βέβαια γίνονται για τον καθορισμό του τελικού αριθμού των αντιπροσώπων επειδή η ώρα του συνεδρίου της ΠΟΣ έφτασε και τα «κουκιά» είναι απαραίτητα στην ΠΑΣΚΣ αλλά και στο Δίκτυο-ΣΥΡΙΖΑ. Ο «πόλεμος» των δύο παρατάξεων συνεχίζεται λοιπόν σε όλα τα πεδία και με όλα τα μέσα με μοναδικό στόχο τον έλεγχο της ΠΟΣ. Τις δύσκολες αυτές ώρες για τους εργαζόμενους κάποιους το μόνο που τους νοιάζει είναι οι καρέκλες.
Δυστυχώς όμως φθάσαμε για πρώτη φορά σε καταστάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές. Με φασιστική νοοτροπία και προσχηματικούς λόγους η ΠΑΣΚΣ εκμεταλλευόμενη την πλειοψηφία της στο ΔΣ προχωρά σε διαγραφή μέλους του σωματείου, ενέργεια που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά  γράφοντας την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του σωματείου.
Διαφωνούμε με τις ενέργειες του συν. Αντωνιάδη, τις θέσεις και την  δράση της παράταξής του αλλά θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά του να εκφράζεται και προπάντων να συμμετέχει στο σωματείο μας.
Η έπαρση, η αλαζονεία και η υπεροψία ορισμένων της πλειοψηφίας θα τους οδηγήσει σε μία απροκάλυπτη φασιστική απόφαση, όνειδος στα συνδικαλιστικά χρονικά.  

Α.Σ.ΠΡΟ. (Αγώνας Συνεργασία Προοπτική)