Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Μανούλες στο δούλεμα

«"Κανένα ξεπούλημα" δεν υπάρχει, "δεν ιδιωτικοποιούνται οι ΔΕΚΟ", δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία του υπερταμείου αποτελούσε επιδίωξη της σημερινής κυβέρνησης και αποσκοπεί στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι στην εκποίησή της, όπως είχε στόχο το ΤΑΙΠΕΔ. 
Δεν υπάρχει "κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού", ξεκαθάρισε ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος ειδικότερα στην ΕΥΔΑΠ». Αυτά έγραφε χτες η ηλεκτρονική «Αυγή». Το έχουμε ξαναπεί ότι τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης έχουν γίνει μανούλες στο να κάνουν το μαύρο άσπρο με την προπαγάνδα τους. 
Δεν θα γίνει, λέει, ιδιωτικοποίηση αλλά αξιοποίηση. 
Τι σημαίνει αξιοποίηση; 
Να τα πάρουν καπιταλιστικοί όμιλοι για 99 χρόνια, όχι για την ψυχή της μάνας τους βεβαίως, αλλά επενδύοντας λιμνάζοντα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια να κερδοσκοπήσουν. Αλλιώς δεν μπορεί να γίνει καπιταλιστική ανάπτυξη. Μόνο που για να γίνει αυτό οι άνθρωποι του μόχθου «θα πουν το νερό νεράκι» με τα πανάκριβα τιμολόγια των επιχειρηματικών ομίλων. Ασε που όπου χρειαστεί ανανέωση του δικτύου θα την πληρώνει «χρυσάφι» ο λαός...