Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν εξασφαλίζονται οι εργαζόμενοι σε κανένα κανάλι, είτε πήρε είτε δεν πήρε άδεια (AUDIO)

Δεν είναι εξασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι στα κανάλια είτε πήραν είτε δεν πήραν άδεια και πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπολοίπους εργαζόμενους για να μη χαθούν θέσεις εργασίας και οφειλές καναλαρχών, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΑ.
Όπως εξήγησε,
ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δεν προβλέπει συγκεκριμένο οργανόγραμμα ούτε τι είδους εργασιακές σχέσεις θα υπάρχουν, με αποτέλεσμα και στα κανάλια που πήραν άδεια να υπάρξει μεγάλη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις, με τους καναλάρχες να πιέζουν για μείωση μισθών, επικαλούμενοι το ύψος του τιμήματος των αδειών. Ανέφερε το παράδειγμα της ΕΡΤ, όπου ο ιδρυτικός νόμος προβλέπει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που ακόμα δεν έχει υπογράφει καθώς η κυβέρνηση, που έχει την εποπτεία, δεν υλοποιεί το δικό της νόμο, πόσο μάλλον οι καναλάρχες.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτή την πολιτική για να μην χαθούν θέσεις εργασίας, να πληρωθούν δεδουλευμένα και οφειλές που υπάρχουν και να μην υπάρξει επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.
Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενημέρωση προς όφελος των συμφερόντων του λαού, αφού οι επιχειρηματίες που πήραν τις τηλεοπτικές άδειες το έκαναν για να υπηρετήσουν επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και να κάνουν διάφορα πολιτικά παιχνίδια.