Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ


           
          Σήμερα 1/3/2016 η συνέλευση αντιπροσώπων του σωματείου αφού εκτίμησε   την κατάσταση όπως διαμορφώνεται από τις εξελίξεις σε σχέση με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:
          Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει  οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην Συρία, στο Ιράκ και στην Λιβύη  για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων, σε ανταγωνισμό με την Ρωσία. 

          Καταγγέλλουμε την λεγόμενη ″πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική″ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ακολουθεί την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τον λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. 
         Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να προτείνει  από κοινού με την Τουρκία και την Γερμανία την αποστολή Νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο, στο όνομα της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες! Το Αιγαίο με αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται σε νατοϊκή θάλασσα. 
        Το ΝΑΤΟ είναι δολοφονικός πολεμικός μηχανισμός, όπου αναμείχθηκε  όπου επιτέθηκε σκότωσε λαούς, ισοπέδωσε χώρες. Δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του και στηρίζει ανοιχτά μαζί με την ΕΕ τις τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. 
        Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος που με τους πολέμους τους, αυτοί δημιούργησαν, χρησιμοποιείται σήμερα ως μοχλός πίεσης στις επιδιώξεις συγκυριαρχίας και συνδιαχείρισης του Αιγαίου. 
         Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία των λεγόμενων hot-spots. Οι εγκαταστάσεις αυτού του τύπου δεν έχουν σχέση με την αλληλεγγύη και φιλοξενία αλλά υπηρετούν την στρατηγική των μονοπωλίων της ΕΕ για τον εφοδιασμό τους με επιλεγμένο και φθηνό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. 
        Θα οδηγήσουν την μεγάλη μάζα των προσφύγων  και μεταναστών σε εγκλωβισμό τους στην χώρα μας  ή σε μαζικές απελάσεις. Οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς στην θάλασσα του Αιγαίου. 
        Επιμένουμε στην έξοδο της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ, σε ανοικτά κέντρα φιλοξενίας, , στελεχωμένα από προσωπικό των κρατικών δομών υγείας και όχι των ΜΚΟ που στο όνομα του εθελοντισμού  λυμαίνονται τον χώρο με επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων.
       Διεκδικούμε γρήγορη μετακίνηση των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας είτε στα νησιά, κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους. Το ζήτημα  να λύνεται στις χώρες της πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία κυρίως, η Ιορδανία, ο Λίβανος. Να καταργηθούν οι κανονισμοί του Δουβλίνου, η Σένγκεν και η FRONTEX. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αποστολές ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ σε άλλες χώρες. Καμία συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
       Καλούμε τους εργαζόμενους, το φιλειρηνικό κίνημα να εντείνουμε την δράση μας με στόχο την ενημέρωση, την λαϊκή συσπείρωση και εναντίωση τους  στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, ΕΕ , κυβέρνησης και κεφαλαίου. 


     
  Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ