Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΕ Μάρτης 2016



Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Έλξης
Α Σ Κ Ε
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την νέα επίθεση εναντίον της ΑΣΚΕ από διαδικτυακό τόπο  ο οποίος με ανάρτηση του την 26-2-2016 εμφανίζει σχολιασμό στο facebook !!  ως έγγραφη καταγγελία η οποία μάλιστα αναρτήθηκε στο μηχανοστάσιο του Ρέντη (σας ενημερώνει ψευδώς δηλαδή) με την σειρά μας σας ενημερώνουμε ότι:
1.Ποτέ δεν έγινε έγγραφη καταγγελία
2.Ποτέ δεν τοιχοκολλήθηκε από την ΑΣΚΕ τίποτα στο ΜΑΙ.
3.Μήπως οι <<ενοχλημένοι>> ανέλαβαν δράση παραπλάνησης και τοιχοκόλλησης φάντασμα;
4.Γιατί το έκαναν αυτό; Τι επιδιώκουν;
5.Τι τους ενόχλησε στην <<ευχαριστήρια>> αναφορά  στο facebook;

Συνάδελφοι,
Η  ΑΣΚΕ ασκεί κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα χρήματα του ΤΑΠΕΛ και δεν …λένε κουβέντα για  αυτό!!!!
Περιορίζουν την απάντηση τους στο ότι μειώσανε κατά 40% τα έξοδα του σωματείου…
ΑΝ τα μειώσανε από εκεί που έπρεπε ..μπράβο τους!!
Να μην προσπαθούν να δημιουργούν εντυπώσεις <<τυρβάζοντας περί άλλων>>

Στα μέλη του σωματείου να απαντήσουν με πράξεις(όχι μόνο με λόγια) αν είναι όλοι ίσοι απέναντι στις παροχές του ΤΑΠΕΛ..
ΑΝ είναι ξανά…μπράβο τους
Στην ανάρτηση τους δεν κάνουν μόνο σχόλια ,δίνουν απαντήσεις(με τον γνωστό τους βέβαια τρόπο) για ζητήματα που αφορούν το ΔΣ της ΠΕΠΕ, ενώ υπογράφουν το κείμενο ως το <<blog των μηχανοδηγών>>!!!!
Από πότε το συγκεκριμένο blog αντικατέστησε το ΔΣ της ΠΕΠΕ;
Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους;

Συνάδελφοι,

Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι οι αγώνες που κορυφώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο έχουν συμβάλει στο να καθυστερήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ,τα εργασιακά,το φορολογικό, το συνδικαλιστικό νόμο.
Η κυβέρνηση <<μετράει>> και παίρνει σοβαρά υπόψιν της τις αντιδράσεις των εργαζομένων προκειμένου να υλοποιήσει  τους αντιλαικούς σχεδιασμούς της ,για αυτό προσπαθεί να υπονομεύσει τους αγώνες τους πότε παρεμβαίνοντας στο περιεχόμενο και τα αιτήματα του αγώνα και πότε  οικειοποιηθεί τις απεργίες με το επιχείρημα ότι αυτές γίνονται για να στηριχτεί η διαπραγματευτική της ικανότητα απέναντι στους δανειστές.
Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα θέλουν τα σωματεία συνομιλητές τους στον προδιαγεγραμμένο <<κοινωνικό διάλογο>.Επιδιώκουν να προσαρμόσουν τις εργατικές διεκδικήσεις στα δεδομένα της οικονομικής συγκυρίας, στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης που δεν έχουν καμία σχέση με την κάλυψη των δικών μας αναγκών .Ίσα ίσα που απαιτεί και νέες θυσίες από τους εργαζόμενους. Αυτός είναι ο διακαής πόθος του κεφαλαίου ,των κυβερνήσεων και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα τους…
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ….
Για αυτό και το <<δήθεν αριστερό >> φερέφωνο στο χώρο μας έχει αναγάγει σε κύριο στόχο του την ΑΣΚΕ.(Με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ  έχουν ίδια πολιτική και η κριτική γίνεται στα πρόσωπα και όχι στις θέσεις
 Προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαξιώσουν την μοναδική δύναμη που αντιστέκεται σε αυτή την πολιτική ,την μοναδική δύναμη που οι θέσεις της οδηγούν στον άλλο δρόμο ανάπτυξης .Της ανάπτυξης με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη της κάθε COSCO,SIEMENS,ALSTOM,HP,RZD κλπ..
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε κριτική στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό (από όπου και αν προέρχεται) ο οποίος αντικειμενικά στηρίζει την αντιλαική πολιτική .Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τις θέσεις μας, τις θέσεις του ΠΑΜΕ, απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους και μόνο σε αυτούς δίνουμε λόγο.
ΤΩΡΑ είναι η ώρα να κλιμακωθεί η εργατική πάλη και στον χώρο μας. Η 48ωρη γενική απεργία που έχουμε μπροστά μας ,πρέπει να αποτελέσει πραγματικό σταθμό και στην έλξη.
Αυτές οι πολιτικές ,τα αντι-λαικά μέτρα και των προηγούμενων αλλά και αυτής της κυβέρνησης θα πρέπει να αντιπαλευτούν  με κάθε μέσο ,να μην <<νομιμοποιηθούν>> στις συνειδήσεις των εργαζομένων ,ούτε να θεωρήσουμε ότι είναι ανέφικτη ή ουτοπική η προσδοκία να μπει τέλος στην αντι-λαική επίθεση.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ                  
                                                                                    ΑΣΚΕ      Μάρτης 2016