Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ «Θα αναζητήσουμε επενδύσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες»


Την οικονομική εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών, με αντάλλαγμα την «ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής» εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής, στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».
Ο Δ. Μάρδας εξήγησε ότι
«η σκέψη είναι να γίνει καταγραφή του οικονομικού προφίλ των μεταναστών και στο σύνολο αυτών υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι έχουν ένα σύνολο χρημάτων που βρίσκεται σε κάποιες τράπεζες του εξωτερικού. Αυτό το σύνολο των ατόμων μπορεί να ενταχθεί σε μια ρύθμιση που έχουμε, ή να γίνει μια καινούργια ρύθμιση, αναφέρομαι στην υφιστάμενη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία εάν κάποιος φέρει 250.000 ευρώ στη χώρα, τότε έχει μια ευνοϊκή μεταχείριση ως προς την αγορά μιας κατοικίας και ως προς το δικαίωμα παραμονής στη χώρα».
Πρόσθεσε ότι «αν κάποιος επιχειρηματίας Σύριος φέρει ένα τέτοιο ποσό ή ένα άλλο ποσό, τότε μπορεί πρώτα πρώτα να μεταφερθεί σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι και τα χρήματα τα παίρνουμε από δυο φορείς και συγχρόνως στο πλαίσιο μιας εξυπηρέτησης που θα υπάρχει, αυτά τα χρήματα να τα επενδύσει στη χώρα με τη βοήθεια κάποιων κινήτρων που εντάσσονται είτε στον επενδυτικό μας νόμο είτε σε κάποιο άλλο νόμο που θα βρούμε».
Είπε πως η εισήγηση για το σχέδιο θα κατατεθεί στον υπουργό Εξωτερικών και η κοινοποίηση στους αρμόδιους υπουργούς και στο γραφείο του πρωθυπουργού και οι εμπλεκόμενοι θα μπορούν κατόπιν να αποφασίσουν, επιβεβαιώνοντας, μεταξύ άλλων και εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο εγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΕΕ, που συνυπέγραψε η συγκυβέρνηση, θα είναι επί μακρόν.