Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Που είναι το επίδομα ευθύνης;83η ημέρα



Η υπόθεση του επιδόματος ευθύνης εξελίσσεται σε έναν ιστορικό εμπαιγμό στην ιστορία των μηχανοδηγών.
Η υπόθεση των συνόλου των περικοπών της περιόδου 2010- εως και σήμερα  θα αποτελεί σημείο ιστορικής αναφοράς στο μέλλον.
Η συμπολιτευτική αλλά και αντιπολιτευτική  τακτική -ρητορική  στο παρελθον αλλά και στο παρόν έχτισε πύργους ψεύδους η κάθε μία για τους λόγους που την αφορούν πάνω στο επίδομα ευθύνης.

Σε μία κατευναστική προσπάθεια των αντιδράσεων των μηχανοδηγών  η προηγούμενη ηγεσία του σωματείου της ΠΕΠΕ προσπάθησε να καλλιεργήσει την προσδοκία της αποκατάστασης μέρους των απωλειών με το επίδομα αυτό.Ο πυρήνας δε αυτής της πολιτικής κατευνασμού ( η οποία είναι στην ουσία αντιδραστική και όχι φιλεργατική )είναι ότι το επίδομα είναι υπολογίσμο στην σύνταξη.Καθώς η σύνταξη είναι φλέγον ζήτημα για το σύνολο σχεδόν του προσωπικού  που αποχωρούσε ή αποχωρεί σε μικρό ορίζοντα από την εργασία λόγω συνταξιοδότησης όλοι απλά..περίμεναν και περίμεναν και περίμεναν τους υπουργούς της.. ανάπτυξης.
Τους γνωστούς ....τσεκουράτους..
Με μια άλλη ματιά η σημερινή ηγεσία του σωματείου και αντιπολίτευση της προηγούμενης σύνθεσης  (δεν έπεσε από τον ουρανό)  επένδυσε το 90% της ρητορικής της   προεκλογικά γύρω από αυτό  το επίδομα .
Η σημερινή ηγεσία της ΠΕΠΕ έχτισε την ανοδό της στην κλασσική μέθοδο του υπόσχομαι τα πάντα σε όλους. Προεκλογικά το επίδομα ήταν σε <<εξέλιξη>>..Μετά ίσως να  βάλτωσε στην διαπραγμάτευση αλλά επειδή η  σκληρη διαπραγμάτευση  της κυβέρνησης θα το ξεκολλούσε σύντομα ...πάλι περιμέναμε και περιμέναμε..
Σε σύντομο χρονικό διάστημα όμως  η σκληρή πραγματικότητα μας χτύπησε την πόρτα (αλλά στου κουφού την πόρτα....)
Την μία το εξέταζε η κα Βαλαβάνη( αφού ανέλαβε) την άλλη ήταν θετική και την τρίτη περιμέναμε τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης του ..ούτε βήμα πίσω.
Την τέταρτη πολύ   απλά η κα Βαλαβάνη πήρε πόδι από την κυβέρνηση..
Μετά είχαμε την θετική αντίδραση της κας ΠΈΡΚΑ της γγ του υπουργείου μεταφορών.Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται είναι η κυρία με την οποία συναντάται η παρούσα πλειοψηφούσα παράταξη πριν τις επίσημες συναντήσεις του σωματείου για το γνωστό ...δασκάλεμα.Μην ξεχνάτε και αυτή είναι... θετική.
Σήμερα πριν το νέο ενιαίο μισθολόγιο των νέων περικοπών  που ετοιμάζει η νέα συγκυβέρνηση των ναιναίκων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,η κυβέρνηση των αντιδραστικών και της συγκρότησης του νέου μαύρου μετώπου ,η ΠΕΠΕ της.. ελπίδας συνεχίζει το ..δούλεμα. 
83 ημέρες δούλεμα ψιλό γαζί.
Μην εκπλαγείτε συνάδελφοι αν στο νέο ενιαίο μισθολόγιο στο οποίο θα μειωθούν βασικοί μισθοί,κοπούν προσωπικές διαφορές,παγώσουν εκ νέου ωριμάνσεις,πετσοκοπούν αμοιβές ωρων,Κυριακών  κλπ βάλουν κανένα επίδομα ευθύνης και μας πουν οτι... τα κατάφεραν κιόλας..
Μπορεί να χάσαμε μερικά ευρώ  (όχι πολλά καμιά 400 το μήνα ) θα πουν ,αλλά πήραμε το ευθύνης!!
Από σήμερα και για να θυμίζουμε την κοροιδία αλλά και τον εμπαιγμό που έστησαν για το επίδομα ευθύνης θα δημοσιεύουμε καθημερινά μετρητή ημερών...ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ!!

Για να θυμούνται όλοι:

Την στήριξη  της νέας ΠΕΠΕ στην κυβέρνηση του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ σε όλα.

Την στήριξη της νέας ΠΕΠΕ  στην κυβέρνηση που ξεπουλάει τον σιδηρόδρομο.

Την στήριξης της νέας ΠΕΠΕ στην κυβέρνηση που προωθεί νέα αντεργατικά μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Την στήριξη της νέας ΠΕΠΕ  στην κυβέρνηση που λέει ΝΑΙ στις ομαδικές  απολύσεις...

  83 ημέρες στήριξης στα παλιά και νέα  μνημόνια

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ