Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Βέλγιο: κατασκευή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού διαλογής Zwankendamme

Βέλγιο: Μια εντυπωσιακή τελετή στις 25 Αυγούστου σηματοδότησε την έναρξη της κατασκευής του νέου σιδηροδρομικού σταθμού διαλογής Zwankendamme που θα εξυπηρετήσει το λιμάνι του Zeebrugge. Ο εμπορευματικός σταθμός θα αυξήσει τη δυναμικότητα μεταφοράς εμπορευμάτων, καθώς επίσης θα μειώσει τον αριθμό των κινήσεων ελιγμών που απαιτούνται.


Το εμπορευματικό κέντρο θα βρίσκεται σε αναξιοποίητη περιοχή στα νότια του υφιστάμενου εμπορικού σταθμού. Το πρώτο στάδιο της κατασκευής συνεπάγεται τη μεταφορά της υπάρχουσας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής προς το δρόμο N31 για να δημιουργηθεί χώρος για τις επιπλέον εγκαταστάσεις. Ο σταθμός διαλογής θα προστατεύεται από 9 μ ανάχωμα που θα διαμορφωθεί σε ένα χώρο αναψυχής, καθώς και μια ουδέτερη ζώνη με ψηλά δέντρα και ηχοπετάσματα στο Zwankendamme και στο Lissewege.

 

Στα εγκαίνια συμμετείχε η ομοσπονδιακός υπουργός για την κινητικότητα Jacqueline Galant και ο Φλαμανδός ομόλογός της, Μπεν Weyts. «Κάθε κοντέινερ που θα μεταφέρεται με το τρένο δεν θα είναι μπροστά μας στους αυτοκινητόδρομους», είπε ο κ. Weyts.


Πηγή:mixanikosOse