Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Οι Ισπανοί μηχανοδηγοί ξεκινούν απεργίες τον Σεπτέμβριο

Οι μηχανοδηγοί  του ισπανικού εθνικού σιδηροδρομικού μεταφορέα Renfe Τετάρτη ανακοίνωσαν μονοήμερες απεργίες στις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου επικαλούμενοι την έλλειψη προόδου στις συλλογικές διαπραγματεύσεις τους πάνω στις αμοιβές και τις συνθήκες.

Το σωματείο των μηχανοδηγών Semaf κάλεσε  σε απεργίες στις 4 Σεπ, 11, 14 και 15, προσθέτοντας ότι «δεν αποκλείει» οι λοιπές συνδικαλιστικές οργανώσεις  να υποστηρίξουν τη δράση τους.

" Δεν μας έχουν αφήσει καμία άλλη εναλλακτική λύση από το να καλέσουμε τους μηχανοδηγούς  σε απεργία», δηλώνει το σωματείο τους.

Η Semaf πήρε αυτή την  απόφαση  στον απόηχο της δήλωσης της Ένωσης Comisiones Obreras που εκτιμά ότι στην  Renfe απαιτούνται τουλάχιστον 1.125 περισσότεροι εργαζομένοι για να απασχοληθούν με αυτό που περιγράφει  η Ενωση ως «την έλλειψη συντήρησης" στις μηχανές και το τροχαίο υλικό.

Η ανακοίνωση για την  απεργία έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τα στοιχεία που δείχνουν οτι η  Renfe είχε 700.000 επιπλέον επιβάτες των τρένων μεγάλης ταχύτητας κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του 2015 και ότι ο αριθμός των σιδηροδρομικών μεταφορών είχε ξεπεράσει  τον αριθμό επιβατών που  προτιμούν να πετούν με αεροπλανο  κατά 410,000 επιβάτες.