Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Σχετικά με την τράπεζα αίματος και την διατροφή στην διανυκτέρευση.

Η τράπεζα αίματος δεν είναι προς την αρνητική κατεύθυνση αλλά μας δημιουργεί μια παράξενη αίσθηση απομόνωσης από το σύνολο των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.Οι μηχανοδηγοί ούτε είναι απομονωμένοι από την ευρύτερη σιδηροδρομική οικογένεια ούτε επιδιώκουν  κάτι τέτοιο.
Θα είμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι αν για την τράπεζα αίματος προηγούνταν συνεννόηση με την ΠΟΣ έτσι ώστε με την ορθότατη πρωτοβουλία της ΠΕΠΕ να ιδρύοταν η τράπεζα αίματος για όλους τους σιδηροδρομικούς ακόμα και αν αυτό σήμαινε μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της.

Εξίσου θετικό θα είναι αν η ενέργεια της ΠΕΠΕ συμπαρασύρει την ΠΟΣ και επεκτείνει αυτήν την πρωτοβουλία του σωματείου για όλους τους σιδηροδρομικούς.Αν και νομίζουμε ότι κανένας μηχανοδηγός δεν θα ''αρνούνταν'' το παραμικρό σε συνάδελφο από άλλο κλάδο .Πόσο μάλλον την ανάγκη για αίμα..Άρα η πρωτοβουλία της ΠΕΠΕ επι της αρχής  κρίνεται θετική.
Στο θέμα της διατροφής του ξενοδοχείου.Μάλλον μερικοί δεν κατάλαβαν καλά.Η απόφαση του Αρείου Πάγου για την επέκταση των παροχών στο σύνολο των εργαζομένων είναι ξεκάθαρη.
Εφόσον υπάρχει παροχή διατροφής σε ομάδα εργαζομένων α) που κάνουν την ίδια εργασία β) με τις ίδιες συνθήκες και  διανυκτερεύουν εθελοντικά ή υποχρεωτικά αυτό είναι υποχρεωτικό να επεκταθεί σε ολους τους εργαζόμενους σε όλη την επικράτεια.Δεν έχει καμία σχέση με το ξενοδοχείο στην Θεσ/κη ούτε εχει σχέση με την σύμβαση μαζί του που θα επαναδιαπραγματευτεί τον..Φεβρουάριο.!!Η μη καθολική επέκταση αποτελεί παρατυπία της διοίκησης....
Και μόνο η δικαιολογία του προέδρου της ΠΕΠΕ<<οτι δεσμεύεται  να τεθεί το θέμα του γεύματος για όλους στην επόμενη σύμβαση για το ξενοδοχείο>> φανερώνει οτι θέλει να υπεκφύγει των ευθυνών του ,  να πάει το θέμα παραπίσω  μήπως και ξεχαστεί, καθώς η συμφωνία που έγινε κάτω από το τραπέζι για να βάλει πλάτη για τα εμπορικά με τους επίκουρους στην Θεσ/κη είναι απαράδεκτη και προσβλητική για το σύνολο των μηχανοδηγών που διανυκτερεύουν υποχρεωτικά στις άλλες πόλεις της επικράτειας.
Για το θέμα θα υπάρχει σύντομα εξέλιξη.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ