Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη χειραγώγηση του λαού


Συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που αν μη τί άλλο αντανακλούν τις συνολικές διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, με στόχο τον αποπροσανατολισμό αλλά και τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού, ενόψει των νέων σκληρών μέτρων, που θα εφαρμοστούν με βάση και το 3ο μνημόνιο.
Από την πλευρά της «Αριστερής Πλατφόρμας», μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του «Mega» ο Θανάσης Πετράκος τόνισε: «Δεν έχουμε σκοπό να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά θέλουμε να την βγάλουμε από το μνημονιακό δρόμο».

Μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι», ο Στάθης Λεουτσάκος, επανέλαβε τη θέση ότι «Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασύμβατες». Δεν μπορεί το μνημόνιο να αποτελέσει ενοποιητική βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ». Όπως συμπλήρωσε, «Η κυβέρνηση κακώς υπέγραψε και θα πρέπει σύντομα να πάρει αποστάσεις από αυτό που υπέγραψε».
Η προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη για λόγους πολιτικής σταθερότητας, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Ακριβώς για τον λόγο της πολιτικής σταθερότητας είναι επιβεβλημένες θα έλεγα οι εκλογές», και πρόσθεσε ότι «με δεδομένα τα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μόνο ως σταθερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή εικόνα».
Τη θέση ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές είναι η μοναδική λύση που θα πρέπει να προκριθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».
Μονόδρομο χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις εκλογές το φθινόπωρο. Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η χώρα χρειάζεται σταθερή και συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία για να ανακάμψει. Η ψήφος εμπιστοσύνης και οι εκλογές το φθινόπωρο, είναι μονόδρομος».
Παρέμβαση και από τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος σε ανακοίνωσή του παροτρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύγκλιση πλατιάς σύσκεψης αναφέροντας ότι  «παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση. Στη Δημοκρατία,όταν εφαρμόζεται και λειτουργεί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, μετά τη ψηφοφορία του 3ου μνημονίου στη Βουλή και την μη ψήφισή του από 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Αλ. Τσίπρας, σύντομα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.
Στο ενδεχόμενο αυτό, έσπευσε να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, δηλώνοντας ότι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης.