Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Σε εξέλιξη τα προεκλογικά παζάρια για τις μετεκλογικές εξελίξεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα προεκλογικά παζάρια για τις μετεκλογικές εξελίξεις, με στόχο τον αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση του λαού, την απόσπαση της συνενοχής του στη συνέχιση της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, την οποία στηρίζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις εκτός του ΚΚΕ.
Επιχειρείται επίσης να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού για το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, που είναι να τιμωρηθούν όλοι όσοι έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στη φοροκαταιγίδα, τη μείωση των παροχών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας κ.λ.π.

Δεύτερη μέρα διερευνητικών εντολών: Συναντήσεις και Διάσκεψη Προέδρων χωρίς τα κόμματα... 
Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Βουλή, της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λαϊκή Ενότητα, Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου. Επίσης, του Β. Μεϊμαράκη με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά (Διαβάστε εδώ περισσότερα).
Όπως ήταν αναμενόμενο, χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του Β. Μεϊμαράκη με τον Π. Λαφαζάνη. (Διαβάστε εδώ περισσότερα).
Εν τω μεταξύ, θέματα προετοιμασίας του κόμματος για τις επικείμενες εκλογές, οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και η εκλογική τακτική, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης κομματικών και κυβερνητικών στελεχών στη Βουλή, υπό τον Τσίπρα. (Διαβάστε εδώ περισσότερα).
Για την Κυριακή αναβλήθηκε η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αφού δεν υπήρξε απαρτία   (Διαβάστε εδώ περισσότερα) ενώ το ΚΚΕ δεν συμμετείχε σύμφωνα με δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Θανάση Παφίλη. (Διαβάστε εδώ περισσότερα). 
Πρώτη μέρα διερευνητικών εντολών: Προεκλογικά παζάρια και διαδικαστικά τερτίπια 
Το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος του Ποταμιού, εμφανίστηκε πρόθυμος για μετεκλογική συνεργασία (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)
Την κατάσταση που διαμορφώνει στο κόμμα η αποχώρηση της λεγόμενης «Αριστερής Πλατφόρμας», η συγκρότηση των ψηφοδελτίων αλλά και η παραπέρα εξέλιξη της εσωκομματικής διαδικασίας, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Αλ. Τσίπρα. Η συνεδρίαση «άνοιξε» με την παραίτηση των μελών του οργάνου που πρόσκεινται στην «Αριστερή Πλατφόρμα». (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα) 
Πρόθυμος για μια εκ νέου συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ο πρόσεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. «Δηλώνουμε ευθέως ότι εμείς κατεβαίνουμε αυτόνομα στις εκλογές. Θέλουμε ξεχωριστή λαϊκή εντολή, αλλά την επόμενη ημέρα, με πολύ χαρά, όπως έχουμε ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό, αν το επιθυμεί ο ελληνικός λαός, θα είμαστε μαζί» ανέφερε από την Χίο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Το πρωί, στην Κω, ο υπουργός Άμυνας δέχτηκε επίθεση με αυγά και μπουκάλια. Ο υπουργός μπήκε στο γραφείο του Δημάρχου για να προστατευθεί, ενώ στο χώρο έφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Για προβοκάτσια έκανε λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.
Το πρωί της Παρασκευής ο Β. Μεϊμαράκης μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι  «θα εξαντλήσει κάθε όριο ώστε να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή», εκτιμώντας ότι «οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα». (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα). 
Αμέσως μετά μετέβη στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξέφρασε την ενόχλησή της για το «θεσμικό ατόπημα», όπως χαρακτήρισε, «τη διαδικασία ανάθεσης των διερευνητικών εντολών με ιδιάζουσα και αντισυνταγματική σπουδή πριν γίνουν τα θεσμικά προαπαιτούμενα με βάση τα άρθρα 37 και 38 του Συντάγματος».  
Την ίδια ώρα, αίτηση ανεξαρτητοποίησης και συγκρότησης κοινοβουλευτικής ομάδας κατέθεσαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα». Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ομάδα αναδεικνύεται σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, οπότε και έχει δικαίωμα παραλαβής της διερευνητικής εντολής.  (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).
Ήδη από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Π. Λαφαζάνης, έγινε ξεκάθαρο ότι το κόμμα του, αποτελεί το νέο ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό του λαού και των εργαζομένων. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)
Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας μετά τις εκλογές, δηλώνοντας διαθέσιμος για τη στήριξη του συστήματος και της αδιασάλευτης πορείας της χώρας στην ΕΕ, που ουσιαστικά σημαίνει μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα). 
Για «εύκολα ψέματα που έβλαψαν βαθιά τη χώρα» και για «βλάβη που συνεχίζεται με την πρόκληση ξανά εκλογών για καθαρά εσωκομματικούς λόγους», έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, διεκδικώντας τη δικαίωση του κόμματός του, που «έλεγε την αλήθεια», όπως είπε. «Αν συνεχίσει να καθορίζει τις εξελίξεις αυτή η ομάδα ανθρώπων, η χώρα ούτε στρατηγική εξόδου από την κρίση θα έχει, ούτε σχέδιο για το μέλλον. Η αβεβαιότητα θα διατηρείται και το Grexit θα καραδοκεί. Ο λαός καλείται με τις ώριμες επιλογές του να επιβάλει την αλήθεια, την κοινή λογική, την εθνική συνευθύνη και να προστατεύσει το μέλλον του», ανέφερε, τασσόμενος υπέρ κυβερνητικών λύσεων που θα εκφράζουν τη συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων στα προτάγματα του κεφαλαίου.
Αλλά και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Αλ. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να συνεννοηθούμε μόνο αν σταματήσει να λέει ψέματα». Με τη σειρά του, στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να ξεπλύνει τις αμαρτίες του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι «σήμερα δεν υπάρχουν πλέον "αντιμνημονιακοί": Γι' αυτό και είναι χρέος μας να προχωρήσουμε σε ένα εσωτερικό μνημόνιο διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων». Και πρόσθεσε ότι «μόνο μία κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μπορεί να λύσει τα προβλήματα - πριν ή μετά από εκλογές».