Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΜΕ – ΜΑΣ καταγγέλλουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Σε ανακοίνωση του για τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στη διαδήλωση των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) αναφέρει:

«Δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων το τελευταίο διάστημα που να μην δέχεται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας πολλές φορές στο ψαχνό όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Με μια τέτοια επίθεση των ΜΑΤ αντιμετωπίστηκε η μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, που χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Ο τραυματισμός της Θοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, δείχνει ότι ο στόχος της κυβέρνησης να χτυπηθούν με κάθε τρόπο όσοι μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, είναι αντίστοιχος των πρακτικών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Καλούμε τα Συνδικάτα να καταγγείλουν το άθλιο αυτό χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να δώσουν τη μάχη μαζί με τους εκπαιδευτικούς για σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών της εργατικής τάξης».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), καταγγέλλει την αδίστακτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, των ΜΑΤ, που με πρωτοφανή αγριότητα επιτέθηκαν σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, που βρίσκονταν σε κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μάξιμου.


Καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση έξω από τη Βουλή, τη Δευτέρα 14 Γενάρη στις 12.00.


Στην καταγγελία του αναφέρει: «Μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο εκλεγμένος φοιτητής στο ΔΣ του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Έρης Γιάννης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ!


Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία! Αντίθετα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να τσακίσει τα δικαιώματα μας για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε τρόπο! Αυτή είναι η απάντηση της στα δίκαια αιτήματα φοιτητών και εκπαιδευτικών που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Για όποιον δεν τσιμπάει στα παραμύθια και την κοροϊδία της, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμα και την ωμή βία και καταστολή.


Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να καταγγείλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την καταστολή. Να σταθούν αλληλέγγυοι στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές που διεκδικούν τα δικαιώματα τους στη μόρφωση και τη δουλειά κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!


Απαντάμε στην προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού της κυβέρνησης!


Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην πλατεία Συντάγματος τη Δευτέρα 14/01 στις 15:00.
 
atexnos.gr