Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση ΡΙΚΣΙ για το οργανόγραμμα στον ΟΣΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΡΙ.Κ.ΣΙ
                                                                                                                                 ΑΘΗΝΑ 16/1/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΑΒΟΥΛΟΙ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

Ψηφίστηκε χθες ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του ΟΣΕ, με το νέο οργανόγραμμα.

Οι ο.θ. του ΟΣΕ αφού ταλαντεύθηκαν για αρκετούς μήνες στις 1.292 (σε σύνολο 1024 υπηρετούντων), τελικά ανήλθαν στις 2.097, όσες δηλαδή προβλέπονταν και στον πετσοκομμένο ν. 3891/10 του ΠΑΣΟΚ.  Μία ακόμη δικαίωση της αντισιδηροδρομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ από το συνονθύλευμα πλέον, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κύριος λόγος της μη περικοπής των ο.θ. είναι η είσοδος της χώρας σε προεκλογική περίοδο μετά και την αποχώρηση του κ. Καμένου και των συν αυτώ, από την κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι οι ο.θ. του ΟΣΕ ανεβοκατέβαιναν αναιτιολόγητα σαν γαϊτανάκι, αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι, ΣΥΡΙΖΑ και Διοίκηση ΟΣΕ (από πίσω και οι κολαούζοι του Δικτύου Σιδηροδρομικών) δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το σιδηρόδρομο και τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο για τα μικροκομματικά και μικροπροσωπικά τους οφέλη.

Μοιραίοι για τις τύχες του σιδηροδρόμου, άβουλοι απέναντι στις αντισιδηροδρομικές επιλογές της κυβέρνησης, άρα επικίνδυνοι τόσο για το μέσον όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτό, αφού ασχολούνται μόνο με μικρορουσφέτια, δημόσιες σχέσεις και πως θα περνούν καλά οι ίδιοι και η αυλή τους.

Οι σιδηροδρομικοί έχουν το λόγο.




                                                                                                                                                         ΡΙ.Κ.ΣΙ