Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ξεκίνησε η εκπαίδευση του προσωπικού στη σήραγγα Όθρυος



Ξεκίνησε σήμερα η εκπαίδευση του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη σήραγγα Όθρυος με το πρώτο γκρουπ να αποτελείται από περίπου 15 συναδέλφους από την έλξη και την κίνηση.







Η σήραγγα της Όθρυος είναι μία δίδυμη σήραγγα μήκους 6,5 χλμ. που αποτελεί μέρος της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Τιθορέα - Λειανοκλάδι - Δομοκός. Είναι η δεύτερη μακρύτερη σιδηροδρομική σήραγγα της Ελλάδας, μετά τη σήραγγα Καλλιδρόμου, επί της ίδιας σιδηροδρομικής γραμμής. Η κατασκευή της σήραγγας άρχισε το 1998 !!!

Η εκπαίδευση  του προσωπικού   γίνεται στο Λιανοκλάδι  και περιλαμβάνει την απαραίτητη  θεωρία  για το νέο τούνελ και τα συστηματα  που είναι εγκαταστημένα  εντός του .
Κατόπιν  η εκπαιδευση θα συνεχιστεί  με πορεία για  εξοικείωση με την νέα γραμμή  μέχρι των σταθμό Αγγειών και επιστροφή στο Λιανοκλάδι  για την  διενέργεια  γραπτών εξετάσεων.
Για το προσωπικό από το ΜΑΙ   η επιστροφή στην έδρα θα γίνεται με την αμαξ 59.







Σύμφωνα με πληροφορίες μας γίνεται  αγώνας δρόμου ώστε την 7-1-2019  να περάσει ο πρώτος συρμός από την νέα γραμμή στο  κομμάτι από το Λιανοκλάδι  έως τις Αγγείες.
Σε κυκλοφορία αρχικά  θα παραδωθεί μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας  με ανώτατη ταχύτητα τα 90 χλμ/ω.
Η τηλεδιοίκηση Λιανοκλαδίου μετά από δεκαετίες θα σταματήσει να λειτουργεί και  μεταξύ Λιανοκλαδίου και Δοκομού  θα είναι ανοιχτός ο σταθμός Αγγειών για τις διασταυρώσεις των τρένων.
Η παλιά γραμμή από τις Αγγείες έως τον Δομοκό  θα παραμείνει σε κυκλοφορία για αρκετό διάστημα μέχρι να ετοιμαστεί το  υπόλοιπο κομμάτι της  νέας γραμμής.Οι αλλαγές τροχιάς  όμως σε αυτό το κομμάτι  της παλιάς γραμμής  θα καθηλωθούν .(- οι διασταυρώσεις θα γίνονται όπως είπαμε  στον σταθμό Αγγειών) .Τυχόν καθυστερήσεις λόγω των διασταυρώσεων πιθανόν να  εξισορροπούνται από την οικονομία χρόνου στο δρομολόγιο  λόγω της νέας γραμμής που θα φτάνει τα 20'!!!
Από ότι φαίνεται   πλησιάζει η ώρα να δούμε δρομολόγιο Αθήνας -Θεσσαλονίκης  σε «νορμάλ» σιδηροδρομικούς χρόνους !!  Εν αναμονή ...

*Οι φωτογραφίες από τον συνάδελφο  της κίνησης Χαχάμη Θωμά

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ