Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Μισθοδοσία ....φάντασμα!!!!

Είχαμε   προϊδεάσει τους εργαζόμενους για τις δυσμενείς επιπτώσεις από την αλλαγή του τρόπου πληρωμής που «διαπραγματεύτηκαν » οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΕΠΕ και της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ.(Ανάρτηση 2-1-2019 .Πατήστε ΕΔΩ )

Η καραμέλα τους είναι να επικαλούνται συνεχώς ότι « έτσι πληρώνονται στον ιδιωτικό τομέα » ,κάτι που δεν ισχύει ,καθώς μεγαλύτερες ή μικρότερες  εταιρείες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πληρώνουν σε 15νθήμερα ή με άλλους τρόπους.
Οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές το μόνο μέλημα που έχουν  είναι η καταστολή των εργαζομένων ,οι κρυφές συμφωνίες για να μην πληρωθεί το τελευαταίο 7ήμερο του Οκτωβρίου(πατήστε ΕΔΩ) , και να απειλούν εργαζόμενους  να μην κάνουν αγωγή με την οποία ζητούν να πληρωθούν τις υπερωρίες με την εργατική νομοθεσία εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο...
Έτσι με αυτά και με άλλα βρήκαν  ως δικαιολογία ότι το σύστημα  δεν ήταν έτοιμο ή ότι  οι συνάδελφοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά δυστυχώς  δεν μπόρεσαν..

Στο ΣτΑ της ΠΕΠΕ ειπώθηκε από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές  το εξής τραγελαφικό  ότι δεν θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την εγκύκλιο που εξέδωσε η ΔΑΔ για τις πληρωμές για να μην  θεωρηθεί ότι θα βγάλουν «άχρηστους» τους συναδέλφους στην μισθοδοσία.!!!!

Τους επισημάνθηκε  από την ΣΥΠΕ ότι αυτές είναι φτηνές και  χυδαίες δικαιολογίες και ότι κανείς δεν είναι άχρηστος από τους συναδέλφους μας .Τους υπενθυμίσαμε    ότι στο πολύ πρόσφατο παρελθόν   με εντολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι συνάδελφοι στην μισθοδοσία  είχαν ενισχυθεί  με άλλους συναδέλφους από το διοικητικό για να τους βοηθήσουν να «βγεί η δουλειά...» Γιατί δεν  τους στέλνει λοιπόν βοήθεια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ;Εκεί κυριολεκτικά κατάπιαν την γλώσσα τους

Η πραγματικότητα  συνάδελφοι είναι μία .

Για το μόνο που νοιαστηκαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές είναι η ασυνέπεια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις ημερομηνίες  πληρωμής που ανέφερε η απαράδεκτη εγκύκλιο της ΔΑΔ !!!Τους πείραξε δηλαδή  η ασυνέπεια στην ...παραβίαση των ημερομηνιών της πληρωμής που λέει η σσε !!!Για την παραβίαση όλα καλά..
Προκλητικότεροι όλων οι συνδικαλιστές και τα στελέχη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που θεωρούν και προπαντώς προπαγανδίζουν στους χώρους δουλειάς ,ως απολύτως  φυσιολογικό να πληρώνονται οι εργαζόμενοι αντί  με όσα έχουν υπογραφεί στην σσε ... την 14η ημερα!! του επόμενου μήνα!! Αυτό και  αν είναι συνδικαλισμός στα ....τέσσερα ή στα δέκατέσσερα..

Έτσι φτάσαμε στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση για την  οποία  αντί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωση της να αναλαμβάνει τις ευθύνες της      για   τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζόμενων έχει αναλάβει το γνωστό blog  να παίξει τον ρόλο του γραφείου τύπου της εργοδοσίας με μπαρούφες και με ανακοίνωση ημερομηνιών πληρωμής οι οποίες διαψεύδονταν η μία πίσω από την άλλη.Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα των γνωστών πουλημένων του διαδικτύου....

ΥΓ. η χθεσινοαπογευματινή «παρέμβαση» της ΠΕΠΕ αποτελεί το ανέκδοτο της εβδομάδας...(Μέχρι το επόμενο ανέκδοτο τουλάχιστον!!)


ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ