Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Πρόσκρουση χθες της αμαξοστοιχίας 885 με βράχο

Χθες η αμαξοστοιχία 885 προσέκρουσε  σε βράχο ( σημαντικού μεγέθους)  που βρέθηκε μέσα στην γραμμή στο 274ο χλμ της παλιας γραμμής κοντά στις Θέρμες .Από την πρόσκρουση η ΔΗ υπέστη υλικές ζημιές και αφού έγινε αντικατάσταση της στον σταθμό Αγγειών το δρομολόγιο  της αμαξοστοιχίας συνεχίστηκε με σημαντική καθυστέρηση.
Κανείς από το προσωπικό της αμαξοστοιχίας  ή επιβάτης δεν έπαθε το παραμικρό.


Όπως επίσης μας πληροφόρησαν σχετικά με το προχθεσινό συμβάν που είχε  το 1510 (πρόσκρουση   σε πέτρες και χώματα από κατολίσθηση στην περιοχή της Τραχίνας ) μετά την αναχωρησή του από το σημείο της προσκρουσης  έγινε έλεγχος της γραμμής ο οποίος αποκάλυψε  ότι μεγάλος βράχος είχε πέσει στην γραμμή ( αφού δηλαδή είχε περάσει ευτυχώς  το 1510 )..

Κρίνεται αναγκαίο και ζωτικής σημασίας η ενίσχυση και η εντατικοποίηση των ελέγχων της γραμμής  στον ορεινό όγκο καθώς είμαστε στο μεταίχμιο αλλαγών που θα απαλάξουν τον σιδηρόδρομο από προβλήματα δεκαετιών.Οι 8 ώρες που μεσολαβούν από τον έλεγχο της γραμμής  έως την διέλευση του συρμού από τον ορεινό όγκο έιναι πολύ μεγάλο διάστημα.
Ο ΟΣΕ οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να προφυλάξει τους επιβάτες ,το προσωπικό των αμαξοστοιχιών αλλά και το τροχαίο υλικό από κάθε κίνδυνο στην παλιά χάραξη..

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ