Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Επαίσχυντη η νέα επιχειρησιακή ΣΣΕ

«Επαίσχυντη και αισχρή» χαρακτηρίζει η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών την επιχειρησιακή ΣΣΕ που υπέγραψαν στις 30 Δεκέμβρη οι ηγεσίες των Σωματείων ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σημειώνει ότι κυρίαρχο στοιχείο της συμφωνίας τους με τον εργοδότη «είναι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ταυτίζονται με την κερδοφορία της εταιρείας και να εξαρτούν πλέον τις ανάγκες τους, την ποιότητα ζωής τους γενικότερα από τα ποσά κι αν κερδίζει η "εταιρεία τους".

Η λογική αυτή βέβαια κυριαρχεί στην πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος με ευθύνη των ηγεσιών των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΔΙΚΤΥΟ, ΕΝΟΤΗΤΑ γι' αυτό εξάλλου υπογράφουν συμβάσεις με πάγωμα μισθών, μειώσεις και αποδοχή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων.

Σαν ΔΕΣΚ-Σ έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι οι ΣΣΕ δεν πρέπει να υπογράφονται εν κρυπτό και μακριά από τους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι εκείνοι που θα αποφασίζουν για το τι πρέπει να γίνει. Έχουμε μια ΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις του εργοδότη, γι' αυτό εξάλλου χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος με μήνυμά του πανηγύριζε». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

902.gr